• onze waardering

Recensie: Dog Man en de gekloonde kat RECENSIE

Recensie: Dog Man en de gekloonde kat - Dav Pilkey

Dog Man en de gekloonde kat is het derde deel uit de populaire Dog Man-serie. Dog Man is een samengestelde politieman: één stuk politiemens en één stuk politiehond. In dit deel wordt de wereld bedreigt door Karel de kat, de grote vijand van Dog Man. Karel wilt zijn evil team vergroten en maakt daarom een kloon van zichzelf. Dat pakt echter iets anders uit dan hij gepland heeft. Uit de kloonmachine komt een babyversie van zichzelf, in plaats van een volwassen kloon. Deze kitten blijft hem maar papa noemen, dat is allesbehalve de bedoeling voor Karel. Als Dog Man en de kitten elkaar treffen besluit hij voor hem te zorgen, maar hij moet tegelijkertijd ook de wereld redden van Flippie de kwaadaardige vis. Een grote uitdaging!

De boeken van Dog Man zijn geschreven en geïllustreerd door Dav Pilkey, die ook de boeken van Kapitein Onderbroek heeft geschreven. Pilkey is zelf dyslectisch, dus hij schrijft zijn boeken met weinig tekst en veel tekeningen. Geen boeken waar heel veel te lezen valt, maar wel verhalen waar een hoop te lachten valt. Deze hilarische insteek tekent ook de boeken over Dog Man. Alleen het begin al, waar wordt uitgelegd hoe Dog Man is ontstaan, zit aan elkaar van absurditeit. Ideaal voor kinderen die vooral genieten van gekke en spannende verhalen dus. De tekeningen zijn getekend als een stripverhaal: groots en snel wisselend. Maar naast het gekke verhaal, met een half-hond half-man combinatie, een slechte kat, een gekloonde kitten en een kwaadaardige vis, kent dit boek ook fijne boodschappen. Dog Man die ondanks alles open en vriendelijk blijft. Hierdoor ontstaat er een fijne vriendschap tussen de half-hond en de kitten. Dit grappige tweetal is niet alleen vriendelijk, maar ook uitermate dapper. Ze nemen riskante keuzes en staat hoe dan ook voor elkaar in. Een leuk en onverwacht duo.

Dog Man en de gekloonde kat door Dav Pilkey heeft alles wat kinderen die niet zo graag lezen (en kinderen die wel graag lezen!) willen zien: het is een humoristisch en avontuurlijk verhaal, waarbij hardop lachen zeker gegarandeerd is. Er zitten originele ideeën in, zoals een aantal bewegende strippagina’s, en er valt op elke pagina voldoende te zien in elke illustratie. Naast dat het boekje makkelijk leest, en de illustraties vrolijk en stoer zijn, is dit ook een verhaal dat inspireert. Mooie vriendschappen en dappere keuzes. Het is allemaal te vinden in Dog Man en de gekloonde kat. 

Recensie: Dogman en de gekloonde kat - Dav Pilkey

Dog Man - Dog Man en de gekloonde kat

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar "papa' blijft noemen.

    Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis!
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen