• onze waardering

Recensie: Knofje RECENSIE

Recensie: Knofje - Burny Bos

Knofje, het bekende karakter van Burny Bos, is in een nieuw jasje gestoken.
Dit prentenboek bestaat uit twee verhalen die je kunt lezen door het boek halverwege om te draaien.

In Knofje Snikheet wil Knofje spelen in haar opblaasbadje, er moet alleen nog water in! Knofje en haar vriendje Zizou proberen het badje te vullen met emmertjes water, maar dat gaat niet zo goed als gehoopt, uiteindelijk schiet buurman Drie minuten te hulp. Lukt het om het badje te vullen?

In Knofje Kunstartiest maakt Knofje een mooie tekening voor de babykamer van haar broertje of zusje die nog geboren moet worden. Maar nog leuker is het om mama te helpen met het schilderen van het kamertje.

In simpele, korte zinnen nemen de auteurs je mee in de wereld van Knofje. Knofje is een eigenwijs meisje van 4,5 jaar met een echt eigen willetje. Ze is vrolijk, energiek en kleurrijk en dat is precies wat je terugziet in de illustraties van Westein.
Westein is van origine een animator en dat zie je aan de stijl van de illustraties, een combinatie van digitaal getekend en fotografie (de gezichten en handen) dat maakt dat het geheel wat surrealistisch, filmisch aandoet. Er zit veel beweging en dynamiek in wat goed bij de verhalen aansluit.

Beide verhalen sluiten goed aan bij de belevenis van jonge kinderen vanaf 3 jaar.
Ze beslaan elk 14 pagina’s waardoor het verhaal voorbij is voor je het weet. Jammer dat er niet wat meer pagina’s zijn toegevoegd waardoor de spanningsboog iets meer opgebouwd had kunnen worden. Kinderen leren zo dat een oplossing soms iets langer duurt of dat je wat meer moeite moet doen om tot iets te komen. Desalniettemin zijn het fijne verhaaltjes om tussendoor of voor het slapengaan voor te lezen.

Knofje Kunstartiest en Knofje Snikheet is een fijn twee-in-een prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze zullen zich zeker herkennen in de avonturen van dit eigenwijze, vrolijke meisje.
Maak na afloop samen een tekening (lees echte kunst) of gebruik het boek om iets te vertellen over een baby in mama’s buik en het klaarmaken van de babykamer.

Recensie: Knofje - Burny Bos

Het knofje zomer-omdraaiboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Knofje is een eigenzinnig meisje van vier (en een half!). Ze beleeft kleine avonturen in en rond het appartement waar ze woont met haar moeder en haar vader. Samen met haar pop Flut gaat Knofje op onderzoek uit en komt daarbij in ogenschijnlijk gewone, maar voor haar bijzondere situaties terecht.
    In dit omdraaiboekje beleeft Knofje twee avonturen. In het verhaal 'Kunstartiest' wil Knofje graag helpen met het schilderen van de babykamer. De mama van Knofje heeft namelijk een baby in haar buik. Mama vindt Knofje te klein voor het schilderen van de muren, maar dan heeft Knofje een heel goed idee…
    In 'Snikheet' is het zo heet dat Knofje graag wil zwemmen. Papa wil het liefst niks doen, maar hij helpt Knofje toch met het zoeken van het opblaasbadje. Als het badje is opgeblazen, is papa zo moe dat hij eerst even wil uitrusten. Maar Knofje heeft geen zin om te wachten… er moet nog water in het bad en dat kan ze ook best zelf!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen