• onze waardering

Recensie: Het verhaal van de reuzenschildpad RECENSIE

Recensie: Het verhaal van de reuzenschildpad - Sabine Radeva

Hoe komt het dat de reuzenschildpad wel 250 kilo weegt, er zoveel soorten van een dier bestaan en er in elk werelddeel verschillende dieren leven? Sabina Radeva, opgeleid als moleculair biologe geeft hier, in woord en beeld, antwoordt op aan de hand van de evolutietheorie van Darwin.

In Het verhaal van de reuzenschilpad maak je kennis met Darwin, de beroemde natuurwetenschapper die de eerste was die anders dacht over het ontstaan van mens en dier. Het boek voert je in begrijpelijke taal, geschikt voor jonge kinderen vanaf 6 jaar, mee over de wereld door dierenrijken.
Radeva geeft aan de hand van Darwin’s boek Over het ontstaan van soorten uitleg over variatie in de natuur, strijd om het bestaan, natuurlijke selectie, instinct en migratie.


Het verhaal is boeiend, speels, onderhoudend en leerzaam en leest als een mix van fictie en non-fictie. Sommige termen zoals domesticatie en epigenetica zijn wat lastig voor kinderen maar worden goed uitlegt in zowel tekst als beeld.
Heel prettig is de conclusie aan het einde waarin kort wordt opgesomd wat er in het boek aan bod is gekomen en hoe het ook alweer zat. Voor kinderen die niet genoeg kunnen krijgen van dit onderwerp heeft de auteur extra informatie over evolutie toegevoegd en boekentips om verder te lezen.

Het verhaal van de reuzenschildpad gaat nog meer leven door de mooie uitgave. De prachtige illustraties komen goed tot hun recht op het grote formaat en op de cover siert een spotvernis en details van goudfolie dat het boek net dat beetje extra geeft. Voor de illustraties heeft Radeva gebruik gemaakt van een digitale schilder/teken-techniek die veel warmte uitstraalt.
Haar zachte kleurkeuze voelt natuurlijk aan en zorgt voor een harmonieus geheel. Door het beeldritme dat ze gebruikt versmelten tekst en beeld en word je vanzelf meegevoerd door het magische dierenrijk. De illustraties zijn niet heel realistisch maar bevatten genoeg details om een goed te beeld te vormen van hoe de dieren er uit zien en zagen.

Het verhaal van de reuzenschilpad is een prachtige uitgave. Het boek is leerzaam, boeiend en origineel. De illustraties nog mooier en een aanwinst voor op de leesplank in de kinderkamer. Een aanrader voor fans van Freek Vonk!

Recensie: Het verhaal van de reuzenschildpad - Sabine Radeva

Het verhaal van de reuzenschildpad

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Darwins evolutietheorie voor kinderen

    Waarom is een reuzenschildpad zo groot, bestaan er pony's met strepen en hebben mensen een staartbotje? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in deze prachtig geïllustreerde hervertelling van Charles Darwins beroemde Over het ontstaan van soorten. In dit kleurrijke non-fictieboek wordt de evolutietheorie op een toegankelijke manier uitgelegd aan kinderen (en volwassenen). Een inspirerende eerste kennismaking met de theorie die onze kijk op de wereld veranderde.

    Het verhaal van de reuzenschildpad is ook heel geschikt voor in de klas.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen