• onze waardering

Recensie: Puur & lichter RECENSIE

Recensie: Puur & lichter - Pascalle Naessens en William Cortvriendt (Lannoo)

Voor Puur & lichter sloegen Pascalle Nasessens en William Cortvriendt de handen in elkaar. Samen schreven ze een boek die de theorie en de praktijk van afvallen samenvat. Ze beginnen met een uitgebreid deel over een gezondere levensstijl, hoe je die moet aannemen en op welke valkuilen je moet letten.

Ze zetten ook meteen de theorie om in de praktijk en vullen de tweede helft van het boek met gezonde recepten verdeeld over zeven categorieën zodat je doorheen de hele dag inspiratie hebt voor een gezonde en evenwichtige maaltijd.

Puur & lichter begint met enkele introducerende hoofdstukken over afvallen, gezonder gaan leven en tips en tricks om hier ook echt mee aan de slag te gaan. Deze info werd verspreid over veertien korte hoofdstukken zoals “Het falen van meer bewegen en minder eten” en “Calorieën tellen is zinloos”.

De info die in deze hoofdstukken gegeven wordt is erg handig als je effectief wil afvallen. Ze zetten je op weg en leggen in duidelijke taal ook de wetenschap uit rond afvallen en gezonde voeding. Iemand die voor het eerst start met diëten of iemand die een nieuwe boost nodig heeft is met deze info meteen een hele stap verder.

De recepten in Puur & lichter zijn vanzelfsprekend allemaal erg gezond en voedzaam. De bereiding van de meeste gerechten is simpel en puur en neemt niet te veel tijd in beslag. Als je met deze recepten aan de slag wil gaan moet je wel een liefhebber van vis zijn. Vis en schaaldieren komen het meest voor in de gerechten. Als je hier niet echt een liefhebber van bent, zoals ik, kan het boek misschien wel wat tegenvallen voor je.

Gelukkig bevat het boek wel nog voldoende recepten met andere ingrediënten. Ik koos hieruit het fruitontbijt met noten en zaden en tartaar van rode vruchten met sorbet van komkommer en munt.

Fruitontbijt met noten en zaden

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd als je wil afvallen, dus ik besloot hier dan ook eens echt werk van te maken. Omdat je de noten en zaden op voorhand kan klaarmaken en kan bewaren heb je vooral op dat moment even werk maar eens je mix klaar is kan je weer enkele keren genieten van een supersnel gezond ontbijt.

In de noten- en zadenmix worden veel verschillende soorten noten en zaden gebruikt. Je kan dit natuurlijk zelf ook mixen en vooral de dingen nemen die jij lekker vindt of die op dat moment voor handen zijn. Ik koos voor mijn mix vooral voor noten uit eigen tuin en mixte deze met gekochte zaden.

De mix kun je gemakkelijk enkele weken bewaren dus mijn ontbijt was dan ook supersnel klaar. Met een variatie van fruit, yoghurt en je eigen gemaakte mix tover je al snel een voedzaam en heerlijk ontbijt op tafel.
Tartaar van rode vruchten met sorbet van komkommer en munt

Zoals de titel van het recept al aangeeft is dit een dessert dat enkel uit groenten en fruit bestaat. Het is dus lekker fris in de zomer en een gezond nagerecht boordevol vitaminen.

De bereiding van dit gerecht valt op gebied van tijd wel mee. Het ijs maken duurt iets langer omdat het nog een tijd in de vriezer moet, maar zelfs dit kan je versnellen door handige ijskommetjes te gebruiken waarmee je in tien minuten je ijs kan maken. 

Het ijs was erg verkoelend en fris van smaak. Toch moet ik toegeven dat ik geen fan ben van komkommer ijs en het dan ook na twee happen tegen begon te steken. In combinatie met het verse fruit valt het beter mee maar een citroensorbet zou voor mij beter hebben gesmaakt. Dit is dan ook geen dessert dat ik nogmaals zal maken.

Puur & lichter krijgt van mij 4 hartjes. Hoewel ik absoluut geen fan ben van vis ben ik er wel van overtuigd dat vele mensen dit wel lekker zouden vinden. De tips en recepten in het boek zijn zeker nuttig en kunnen vele mensen op weg helpen. Voor fans van Pascalle Naessens die haar stijl van gerechten lekker vinden is dit boek zeker een aanrader voor hun collectie.

Recensie: Puur & lichter - Pascalle Naessens en William Cortvriendt (Lannoo)

Puur & lichter

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Pascale Naessens en William Cortvriendt zijn het erover eens: de beste gezondheidszorg is het voorkomen dat je ziek wordt en als je al ziek bent, de oorzaken van die ziekte weg te nemen met aangepaste voeding en meer beweging. In Puur & lichter maakt arts William Cortvriendt dit op een zo interessant mogelijke manier duidelijk aan zowel artsen als het grote publiek.

    Bestsellerauteur Pascale Naessens verwerkt deze theorie al jaren in haar recepten. Voor dit boek bundelde ze 65 van haar lekkerste en eenvoudigste dieetrecepten.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen