• onze waardering

Recensie: Verovering RECENSIE

Recensie: Verovering – Kristen Callihan

In verovering, het eerste deel van de Game on-serie, maken we kennis met Anna en Drew. Ze ontmoeten elkaar op de universiteit en de twee vioelen zich eigenlijk gelijk tot elkaar aangetrokken. Anna probeert haar gevoelens te onderdrukken, terwijl Drew meteen zeker weet dat hij tot over zijn oren verliefd is. De twee belanden op een feestje met elkaar in bed en ze besluiten om vrijblijvende seks met elkaar te hebben. Zowel Drew als Anna begint steeds meer voor de ander te voelen, maar met name Anna blijft Drew op afstand houden door haar onzekerheden.

Verovering is het eerste deel in een nieuwe New Adult serie. Wat meteen opvalt aan het boek is het tempo. Al op de eerste pagina leren Drew en Anna elkaar kennen en binnen 60 pagina’s hebben de twee al 2 keer seks gehad. Voor de lezer is deze opbouw erg vlug, waardoor je in eerste instantie de chemie tussen de twee nog niet erg voelt en alles vooral heel erg snel gaat. Later weet Kristen Callihan een beter tempo aan te houden en leert de lezer de karakters wat beter kennen en snap je waarom de twee zich zo tot elkaar aangetrokken voelen. Naarmate het boek vordert wordt het tempo steeds lager en worden bepaalde situaties juist weer erg uitgerekt. Dit zorgt ervoor dat het boek op sommige momenten weer wat langdradig aanvoelde. Daarnaast is Verovering met zijn 400 pagina’s ook wat aan de lange kant. Met ongeveer 50 pagina’s minder had het verhaal ook verteld kunnen worden en waarschijnlijk had het verhaal dan minder langdradig aangevoelt.

De karakters worden daarentegen door Kristen Callihan in Verovering erg goed neergezet. Drew als footballspeler die eigenlijk meer wil zijn dan alleen maar ‘football’ en Anna die met haar onzekerheden over haar uiterlijk worstelt. Beide karakters zijn dus erg goed uitgewerkt en hebben ook allebei diepgang meegekregen. Hierdoor is het voor de lezer makkelijk om met ze mee te leven. De twee zijn beiden erg intelligent wat zorgt voor leuke scherpe conversaties tussen Drew en Anna. Ze hebben daarnaast ook een erg goede chemie en de auteur heeft de sexy scènes ook erg mooi weten te beschrijven zonder dat het vulgair werd.

Het verhaal van Verovering is prima. Het is zeker niet slecht, maar het is ook niet heel bijzonder. Het is over het algemeen vrij cliché, maar stiekem is dat de reden waarom je als lezer dit boek ook leest. Zodra je de achterflap leest weet je eigenlijk al precies wat je te wachten staat en hierin word je als lezer dan ook niet teleurgesteld. Toch had de auteur iets meer originaliteit in het verhaal mogen verwerken. Nu zal de lezer het boek na een paar dagen hoogstwaarschijnlijk alweer vergeten zijn.

Al met al is Verovering een prima boek om tussendoor te lezen. Het is zeker geen slecht boek, maar ook geen hoogvlieger. Zowel Anna als Drew zijn goed uitgewerkt in het boek en hebben veel diepgang meegekregen en ook het verhaal zit leuk in elkaar. Een groot minpunt was dat het tempo in het begin veel te hoog lag en dat het vanaf ongeveer driekwart weer veel te laag lag waardoor het langdradig aanvoelde. Ook maakte het boek net iets te veel gebruik van clichés waardoor het originaliteit miste. Door deze minpunten krijgt het boek 3 hartjes van mij.

Recensie: Verovering – Kristen Callihan

Verovering

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De regels:

    1. We zoenen niet
    2. We blijven niet bij elkaar slapen
    3. We vertellen dit aan niemand
    4. We worden NIET verliefd

    Anna Jones wil maar één ding: met goede cijfers haar diploma halen. Verliefd worden op Drew Baylor, de quarterback van het footballteam, is ze niet van plan. Drew mag dan wel belachelijk sexy en heel charmant zijn, hij staat altijd in de aandacht, en als hij volgend seizoen voor een team in de NFL gaat spelen zal dat alleen maar extremer worden. Dat lijkt Anna helemaal niks, dus meer dan scharrelen met strenge afspraken kan Drew vergeten.

    Drew is echter niet van plan om het daarbij te laten. Hij vindt alles leuk aan Anna: ze is slim, mooi en niet op haar mondje gevallen. Als footballspeler heeft hij geleerd om altijd te blijven vechten voor wat hij wil. En hij wil Anna. Dus moet hij een plan bedenken om Anna haar eigen regels te laten breken…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen