• onze waardering

Recensie: De drone RECENSIE

Recensie: De drone - Unni Lindell

De drone is een heel spannende thriller van Unni Lindell. Je volgt de zoektocht van de rechercheurs nadat er een moord is gepleegd in het bos. Het is precies zo'n zelfde moord als vijf jaar geleden. Die zaak is ook nooit opgelost en nu moeten de rechercheurs alles op alles zetten om achter de dader te komen. Dit is geen gemakkelijke opgave en wordt een heel gevaarlijke tocht…

De drone begint gelijk al heel spannend omdat je leest hoe de dader ziet dat er iemand in een tent in het bos is. Vervolgens wordt de moord gepleegd maar worden hierbij de gruwelijke details weggelaten, dit vond ik persoonlijk erg prettig. Daarna lees je afwisselend hoofdstukken vanuit de dader, de dochter van het slachtoffer en de rechercheurs. Hierdoor wil je automatisch blijven lezen om te ontdekken hoe het verhaal in elkaar zit. Ook het feit dat je vanuit de dader leest hoe hij de rechercheurs te slim af is, zorgt ervoor dat het verhaal blijft boeien. Het duurt relatief lang voordat je als lezer weet hoe de dader heet en hierdoor bleef De drone intrigerend. 

De drone is opgedeeld in twee hoofdstukken: ‘’nu’’ en ‘’toen’’. Je begint met het lezen in het ‘’nu’’ en vervolgens maak je een sprong terug in de tijd. Vervolgens gaat het deel van ‘’toen’’ automatisch over in het nu en lees je weer verder waar je in het eerste deel gebleven was. 

Wat erg sterk is aan De drone is dat gebeurtenissen uit het verleden zijn beschreven in het boek, zoals bijvoorbeeld de aanslag van Breivik op Utøya. Hierdoor is het boek erg realistisch geworden en zou het zomaar eens echt gebeurd kunnen zijn. 

In De drone is de omgeving heel mooi geschetst. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het bos en niet alleen de bomen maar ook alle insecten die er leven zijn mooi in dit verhaal opgenomen. 

De drone is een echt pageturner geworden doordat je als lezer pas heel laat weet wie de dader is en je steeds heen en weer wordt geslingerd tussen allerlei gedachten. Steeds als je denkt te weten wie de dader is, blijkt het toch weer iemand anders te zijn. 

Concluderend heeft Unni Lindell met De drone een heel spannend verhaal geschreven over een moordenaar die de rechercheurs te slim af probeert te zijn en de rechercheurs die alles op alles zetten om de dader op tijd te vinden. 

Recensie: De drone - Unni Lindell

De drone

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In een verlaten militair kamp staat een man die een drone over het omringende bos laat vliegen. Hij filmt de omgeving, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wanneer de drone over een open plek vliegt verschijnt er plotseling een tent op het scherm, met een jonge vrouw erbij. Ze is alleen. Weet ze wel dat ze haar tent heeft opgezet op de plek waar vijf jaar geleden een gruwelijke moord is gepleegd?

    Na een ongeluk anderhalf jaar geleden is politieagent Marian Dahle weer volledig aan het werk. Cato Isaksen zet haar op een moordzaak: een jonge vrouw is dood aangetroffen in een tent. Tijdens het onderzoek ontmoet ze de zestienjarige Agnes. Wat Marian niet weet, is dat Agnes om een heel speciale reden van plan is om te gaan kamperen op een levensgevaarlijke plek.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen