• onze waardering

Recensie: Rebel RECENSIE

Recensie: Rebel - Rebecca Yarros

Rebel is het vrouwelijke lid in de Renegade familie. Wanneer ze een fantastische, leuke en ontzettend knappe man tegenkomt en een avond met hem doorbrengt in Vegas, kan ze hem niet uit haar hoofd zetten. Eenmaal terug op het schip komt ze erachter dat hij haar nieuwe docent is: en dat maakt haar gevoelens voor hem knap lastig!

In dit laatste deel van de Renegades-trilogie volgen we Penelope, beter bekend als Penna, of in de Renegade wereld: Rebel. Nadat Wilder en Landon hun eigen verhaal hebben gehad, is nu Rebel aan de beurt. Zij is het derde lid van de Originals: de Renegades die begonnen zijn met het uithalen van de stunts. Er is nog een vierde lid, maar omdat hij een ongeluk heeft gehad en niet meegaat op de cruise, is er over hem geen boek verschenen.

Over de drie leden die met elkaar de wereld over varen is het leuk om een verhaal te maken en te lezen, omdat de personages terug komen uit andere delen, waardoor je ze kent en weet hoe ze in elkaar zitten. Ondanks dat je veel minder details leest over bijvoorbeeld Wilder, weet je uit het eerste deel hoe hij is en hoe hij denkt, waardoor je bepaalde gesprekken beter kunt begrijpen als je vanuit zijn perspectief kijkt. Zo ook bij Landon en de meiden die zij daten, Leah en Rachel. 

Na de gebeurtenissen met haar zus in de voorgaande delen, is Penna zichzelf niet meer. Ze voelt zich rot, weet zich geen houding te geven en weet niet wat ze met zichzelf aan moet. Niet gek natuurlijk, als je eigen zus een poging heeft gedaan om je serieus te verwonden. In Rebel is ze op zoek naar de avontuurlijke kant van zichzelf, die ze na haar ongeluk een beetje uit het oog verloren is. Je leest over stunts die ze probeert en hoe ze zich daarbij voelt. Het verhaal slokt je op en net zoals de eerdere delen, ben je er zo doorheen.

Dit boek van Rebecca Yarros is opnieuw heerlijk romantisch. Wel staat er meer op het spel dan in de eerdere delen: hunky docent Cruz kan zijn baan verliezen als hij en Penna toegeven aan hun gevoelens voor elkaar, maar daarnaast is er sprake van een gevaarlijk plan, wat serieuze gevolgen kan hebben voor Cruz. Dit maakt het boek spannender dan de eerdere delen, en dat is leuk om te zien.

Het is wel voor de derde keer zo, dat de man in de relatie een geheim heeft wat ervoor kan zorgen dat de relatie stuk loopt: en dat hebben we nu wel een beetje gezien. Dat is dan ook het enige nadeel aan dit boek van Rebecca Yarros. Voor de rest is het heerlijk romantisch, sexy en avontuurlijk!

Rebel is een aanrader voor alle fans van de eerdere delen in de trilogie! Ook is het een mooie afsluiting van de verhalen van de Renegades, geheel met een epiloog die 5 jaar na dit boek plaatsvindt. 

Recensie: Rebel - Rebecca Yarros

Rebel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Rebel' is het laatste deel in de Renegades-serie van Rebecca Yarros.

  Dit boek gaat over een vrouwelijk lid van het stuntteam, namelijk Penna Carstairs, oftewel Rebel. En Rebel is behoorlijk badass. Ze is "sexiest female athlete of the year' en in de wereld van extreme sports is er niemand die haar gek maakt. Maar in een bar in Las Vegas ontmoet ze Cruz, en die dringt wel door haar barrière heen. Ze brengen een geweldige nacht met elkaar door. Daarna wil ze niets meer van hem weten. Zo makkelijk komt ze echter niet van hem af, want ineens blijkt hij haar docent te zijn. Dit meeslepende laatste deel in de Renegades-serie van new adult-auteur Rebecca Yarros volgt op "Wilder' en "Nova'.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen