• onze waardering

Kon ik het maar zeggen - Hannah Beckerman RECENSIE

Recensie: Kon ik het maar zeggen - Hannah Beckerman

Audreys dochters Lily en Jess zijn volledig van elkaar vervreemd. Jess verdraagt het niet om in dezelfde ruimte als Lily te zijn en wil niet meer met haar praten. Ze houdt haar dochter Mia angstvallig weg bij Lily en diens dochter Phoebe. Dit alles is ontstaan na een heftige gebeurtenis dertig jaar geleden. Audrey wil heel graag dat haar dochters zich met elkaar verzoenen en probeert dat voor elkaar te krijgen. Is haar moederliefde genoeg om haar dochters weer samen te brengen en het verleden onder ogen te zien, voordat het te laat is?

Kon ik het maar zeggen van Hannah Beckerman is een sterk en aangrijpend verhaal. Het boek intrigeert direct vanaf bladzijde één en laat je niet meer los. De verhaallijn zit ontzettend goed in elkaar en heeft een fijne spanningsboog. Je wilt blijven lezen en ontdekken wat er is gebeurt in het verleden van de familie en of ze elkaar kunnen vergeven.

Kon ik het maar zeggen volgt drie perspectieven, namelijk dat van Audrey, Lily en Jess, en wisselt heden en verleden af door middel van herinneringen. Hierdoor kom je er langzaam maar zeker achter wat er is gebeurt om iedereen zo van elkaar vervreemd te laten raken. Die vraag wordt namelijk niet meteen beantwoord. In plaats daarvan krijg je steeds kleine puzzelstukjes. De uiteindelijke ontknoping is hartverscheurend en zal je zeker niet onberoerd laten.

Hannah Beckerman heeft een aantal sterke personages neergezet. Audrey, Lily en Jess leiden allemaal verschillende levens en hebben elk hun eigen problemen. Hun verleden heeft een grote impact op hoe ze nu in het leven staan. Ze gaan allemaal op een andere manier met hun problemen om, maar toch is het makkelijk om je in elk van hen in te leven. Wat daar ook bij mee helpt is dat, hoewel Kon ik het maar zeggen een erg emotioneel verhaal verteld en de personages veel te verwerken hebben en krijgen, ze erg realistisch blijven. Hun reacties voelen natuurlijk aan en je snapt waarom ze doen wat ze doen.

Ondanks dat het einde geen antwoord geeft op de vraag hoe het nu verder gaat met iedereen en het in zekere zin dus vrij open is, is het een ontzettend krachtig en ontroerend einde dat voldoende afsluiting geeft. Het is precies genoeg, past bij de rest van het verhaal en heeft veel impact.

Kon ik het maar zeggen is een heftig boek dat je niet onberoerd zal laten. Het is goed geschreven en voor je het weet, ben je helemaal in het verhaal gezogen. De personages zijn sterk en realistisch, evenals de verhaallijn. Dit boek is emotioneel, ontroerend, aangrijpend en een echte tranentrekker. Een dikke vijf hartjes!

Recensie: Kon ik het maar zeggen - Hannah Beckerman

Kon ik het maar zeggen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Een hartverwarmende roman over moeders en zussen, familie en vergeving

    Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess' tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.

    Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren, en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?
     

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen