• onze waardering

De wonderlijke wereld van bomen - Jen Green RECENSIE

Recensie: De wonderlijke wereld van bomen - Jen Green

De wonderlijke wereld van bomen van Jen Green is een informatief boek over bomen. Je leest in dit boek over bomen in verschillende seizoenen, bomen op verschillende plaatsen op de aarde maar ook waarom het zo belangrijk is dat wij goed voor bomen zorgen. Open dit boek en ontdek de wonderlijke wereld van bomen! 

De wonderlijke wereld van bomen begint met een heel duidelijk en overzichtelijke inhoudsopgave. Op deze manier kun je direct bladeren naar wat je interessant vindt, maar je kunt natuurlijk ook het boek bladzijde voor bladzijde lezen. 

De illustraties in De wonderlijke wereld van bomen zijn erg mooi. Er is steeds gebruik gemaakt van tekeningen in combinatie met foto’s. Deze afwisseling zorgt ervoor dat de illustraties erg spreken. Ook zijn de illustraties vaak over de hele spread en zie je steeds stukjes tekst over het onderwerp. 

Voor het lezen van sommige pagina’s van De wonderlijke wereld van bomen moet je het boek een kwartslag draaien. Dit geeft een mooie afwisseling aan dit boek en maakt het boek wat speelser. 

Naast de informatie die het boek geeft, bevat het ook een creatieve opdracht om het patroon van de bast van een boom op papier te krijgen. Daarnaast kun je ook lezen wat je zelf kunt doen om te zorgen dat bomen kunnen blijven leven. Hierdoor is het boek niet saai en weet je als lezer precies wat je allemaal kunt doen voor bomen, want bomen zijn van essentieel belang. In dit boek lees je namelijk wat er zou gebeuren als er helemaal geen bomen meer zouden zijn. 

De wonderlijke wereld van bomen is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Zij zullen dan nog niet alle tekst zelf kunnen lezen maar de teksten in het boek zijn erg geschikt om voor te lezen. Dit omdat het steeds korte stukjes zijn en ze extra uitleg geven aan de illustraties. Wanneer kinderen ouder zijn, zullen zij ook nog kunnen genieten van dit boek omdat zij het dan zelf kunnen lezen. 

Concluderend heeft Jen Green met De wonderlijke wereld van bomen een informatief boek gemaakt over bomen. Daarnaast is het boek interactief door opdrachten en tips. Dit allemaal met betrekking tot bomen, want bomen zijn enorm belangrijk. 

Recensie: De wonderlijke wereld van bomen - Jen Green

De wonderlijke wereld van bomen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ontdek het geheime leven van bomen.

    · * Tjokvol toffe bomen- en BLADerweetjes
    · * Voor alle boswachtertjes, woudlopertjes en nieuwsgierige aagjes die meer willen leren over de natuur
    · * In samenwerking met de gerenommeerde Royal Horticultural Society (RHS)

    Over bomen:
    ... bomen stoppen nooit met groeien. Ze hebben wel een maximumhoogte, maar blijven zich uitbreiden in de breedte.
    ... als een boom beschadigd is en dreigt te sterven, krijgt hij eten van buurbomen.
    ... boomstronken kunnen honderden jaren blijven leven, zonder bladeren.
    ... een boom kan aan het speeksel van een dier proeven welk dier aan hem knabbelt.
    ... sommige bomen die aangevreten worden verdedigen zich door een bittere stof (tannine) aan te maken, waardoor hun blaadjes niet meer lekker smaken.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen