• onze waardering

Het grote grotedinosaurusboek – Cristina Banfi, Cristina Peraboni RECENSIE

Recensie: Het grote grotedinosaurusboek – Cristina Banfi, Cristina Peraboni

Het grote grotedinosaurusboek is een prentenboek met illustraties van Francesca Cosanti en teksten van Cristina Banfi en Cristina Peraboni. Erbij hoort het kleine kleinedinosaurusboek dat in de kaft van het grote boek geklikt kan worden.

Alleen al het uitpakken van het Het grote grotedinosaurusboek voelde als een cadeautje. Totdat je het in handen hebt, heb je geen idee hoe groot het boek is. Grappig hoe de makers vanaf het begin weten te spelen met het concept groot en klein. Een groter dan gemiddeld boek voor de grote dinosaurussen en daarnaast dus het kleine boekje voor de kleine dinosaurussen. Dat het kleine boekje in de kaft van de grote geklikt kan worden geeft een speels effect. Met de verdeling tussen groot en klein wordt ook meteen een logische indeling gemaakt tussen de twee groepen dinosaurussen. De grootte van de dinosaurussen wordt ook duidelijk gemaakt doordat er steeds een kip naast gezet wordt. Erg slim want hierdoor wordt het perspectief duidelijker, zeker voor de leeftijdsgroep (vanaf 4 jaar) waarvoor het boek bedoeld is.

De illustraties van Francesca Cosanti zijn prachtig en bepalen een groot deel van dit boek. Ze zijn een goede mix tussen de werkelijkheid zoveel mogelijk benaderen, maar dan wel passend bij een mooi prentenboek. De teksten van Cristina Banfi en Cristina Peraboni ondersteunen de illustraties en geven praktische informatie over de dinosaurussen. Ook hierin worden praktische verwijzingen gedaan om de informatie duidelijker te maken voor de kleine kinderen waar het boek voor gemaakt is. Zoals het vergelijken van een snuit met die van een krokodil. Ook wordt er uitleg gegeven hoe de mens aan de informatie over dinosaurussen is gekomen.

De tekst wordt op speelde wijze weergegeven met afwisseling in lettergrootte om belangrijke onderdelen uit te lichten. Ook is er een apart tekstblokje met de belangrijkste informatie zoals de grootte van de dinosaurus, wat hij at en wanneer hij leefde. Een klein nadeel in de tekst is dat er genoemd wordt in welk tijdperk de afgebeelde dinosaurus leefde zoals de Jura en het Krijt. Maar er staat nergens vernoemd dat dit tijdperken zijn. Menig volwassene zal niet weten dat dit tijdperken zijn, laat staan een vierjarige.

Alles bij elkaar is het Het grote grotedinosaurusboek van Francesca Cosanti, Cristina Banfi en Cristina Peraboni een echte aanrader voor elke kleine dinosaurusfan. En eigenlijk voor elke kleine (en grote) boekenliefhebber.

Recensie: Het grote grotedinosaurusboek – Cristina Banfi, Cristina Peraboni

Het grote grotedinosaurusboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sommige dinosaurussen waren gigantisch, GROTER dan een boot of zelfs groter dan een huis.
  En andere dinosaurussen waren kleiner dan je fiets. Ze staan allemaal in dit boek!
  Prehistorische reuzen hebben zich op de bladzijden van Het grote grotedinosaurusboek gewurmd en de kleinste dino's die ooit leefden hebben zich verstopt in Het kleine kleinedinosaurusboek. Leer ze allemaal kennen!

  De lezers van dit boek kunnen zich verbazen over de Spinosaurus met zijn krokodillensnuit, over de Edmontosaurus die zo lang was als vier auto's en zo zwaar als twee neushoorns of over de Magnapaulia die een beenkam op zijn kop had die fungeerde als klankkast.

  Ook de minidinosaurussen zijn bijzonder interessant. Maar weinig kinderen weten dat de Scansoriopteryx veren had en in bomen kon klimmen. Of dat een Leaellynasaura een staart had die drie keer zo lang was als zijn lichaam en die hij als deken om zich heen wikkelde als het koud was.

  * Ontdekt de meest intrigerende dino's ooit!
  * Kijk, lees, leer en geniet!
  * Een groot boek met een kleiner boek (11 x 11 cm) verwerkt in het omslag: twee boeken voor de prijs van één!
  * Fascinerende weetjes en fantastische illustraties
   

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: Brothers for Life 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen