• onze waardering

De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans RECENSIE

Recensie: De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans

Krista werkt bij een kringloopwinkel en op een dag vindt ze bij het uitpakken van ingeleverde spullen een trouwjurk. Wanneer ze de jurk aantrekt, blijkt het een prachtige jurk te zijn die haar mooi staat. Ondanks dat Krista geen vriend heeft en ook geen trouwplannen heeft, koopt ze in een opwelling de trouwjurk. In de doos van de trouwjurk zitten ook trouwgeloftes en een ring. Krista wordt nieuwsgierig en gaat op zoek naar de eigenaar van de doos. Uiteindelijk ontmoet ze hierdoor Roy. Ze hebben gelijk een klik, maar Roy heeft een hoop verdriet te verwerken. Ook Krista heeft zo haar verdriet en geheimen. Staat dit de liefde tussen de twee in de weg?

De mooiste dag van je leven is een prachtige feelgood roman met daarin plaats voor uiteenlopende emoties. Krista en Roy hebben het leuk samen en ook de contacten en gesprekken in de kringloopwinkel zorgen bij het lezen voor een glimlach op je gezicht. Toch kennen zowel Roy als Krista ook verdriet in hun leven door dierbaren die ze zijn verloren. Op sommige momenten komt dit naar voren en is er ook ruimte voor dit verdriet. Ook andere emoties zoals schuld en verlies komen terug in deze roman. Deze afwisseling hoort bij het leven en maakt het verhaal realistisch en ontroerend.

Krista is een hartverwarmend personage. Ze is oprecht, naïef en vriendelijk voor de mensen om haar heen. Roy is gymleraar, maar helpt daarnaast kansarme jongeren om iets te maken van hun leven. Beiden zijn zo maatschappelijk betrokken. Krista door haar werk in de kringloopwinkel met daarbij aandacht voor de minderbedeelden en Roy zet zich in voor jongeren die het moeilijk hebben. Zo proberen ze de mensen om zich heen te helpen. Dit maakt zowel Roy als Krista erg sympathiek en maakt het makkelijk om met beide personages mee te leven.

Het verhaal van De mooiste dag van je leven heeft de opbouw zoals je veel terugziet in feelgoodromans. Eerst ontluikt de liefde, dan komen er problemen op hun pad waardoor het misloopt en waarbij het uiteindelijk gelukkig altijd leidt tot een mooi en ontroerend einde van het verhaal. Aan de ene kant is deze voorspelbaarheid soms jammer. Aan de andere kant kan het wel prettig zijn om een verhaal mooi te eindigen als je graag een positief verhaal leest en zin hebt in lezen voor pure ontspanning.

Auteur Tamara Haagmans heeft al verschillende feelgoodromans op haar naam staan. Ook met De mooiste dag van je leven laat de schrijfster weer zien dat ze in een vlotte schrijfstijl de lezer weet mee te nemen in een romance, deze keer tussen Krista en Roy. Het verhaal is meeslepend en realistisch en zorgt voor heerlijke feelgood!

Recensie: De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans

De mooiste dag van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en... hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?
    Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen