• onze waardering

Project Gezond - Natalia en Walter RECENSIE

Recensie: Project Gezond - Natalia en Walter

Met Project Gezond kwam ik in aanraking door een vriendin, zijzelf was al een aantal kilo’s kwijt en je begon dit bij haar zichtbaar te zien. Nu ikzelf ook wel aan de slag wilde met de zomerkilo’s, vroeg ik wat zij had gedaan en of ze veel had gesport. Haar antwoord: totaal niet veel gesport, maar ik volg de weekmenu’s van Project Gezond.

Vrij sceptisch heb ik eerst zelf weken nagedacht of het wel iets voor mij was. Maar ik googlede het boek en kwam zoveel positieve reacties tegen, dat ik toch het boek heb aangeschaft.

Op de eerste pagina’s vind je eerst wat informatie. Zo hebben Natalia en Walter ook een online website waar hun recepten staan. Dit zijn gelukkig wel andere recepten dan in het boek staan. Maar wil je eens afwisselen is het zeker de moeite waard ook hier eens te kijken.

Ook vind je uitleg over dat het lijkt dat je meer moet gaan eten, wat soms ook echt zo voelt. Vergelijk het maar met een Snickers die veel meer calorieën bevat dan een portie rauwkost. Geen wonder dus dat je meer moet eten. Door ongeveer iedere 2,5/3 uur iets te eten blijft je stofwisseling op gang en val je dus sneller af. Lust je iets niet? Dan vind je achterin het boek ideeën wat je kunt vervangen.

Hoe het werkt is eigenlijk vrij simpel: op de site projectgezond.nl/hoeveel kun je je caloriebehoefte berekenen. Zo vul je je geslacht in, je lengte, gewicht, leeftijd en hoeveel je sport. Hieruit komt een berekening hoeveel calorieën je mag eten. De weekmenu’s zijn er in 1250, 1500, 1800 en 2100 kcal.

Het belangrijkste eerst: het werkt! Ik volg zelf de weekmenu’s nu bijna vier weken en raak ongeveer een halve kilo per week kwijt. Dat betekent dat ik nu ongeveer al 2 kilo kwijt ben. En eerlijk toegegeven: ik ben ook een keer uiteten geweest en heb ook een aantal cheatdays gehad. Ook dat is geen enkel probleem, als je de volgende dag of je volgende eetmoment het weekmenu gewoon weer oppakt.

De menuutjes zijn makkelijk vol te houden, zo mag je op een dag bijvoorbeeld veel groenten en fruit, melkproducten en vlees of vis eten. Vooral ’s avonds had ik het altijd heel zwaar om niet te gaan snacken. Maar bij Project Gezond mag je zelfs ‘s avonds een snack. Denk aan: pure chocolade, of komkommer met zelfgemaakte eiersalade , een bakje fruit met Griekse yoghurt of cherrytomaten met mozzarella. De eiersalade is echt mijn favoriet, als ik bijvoorbeeld een avondsnack niet lust, vervang ik vaak die snack door de komkommer en eiersalade. Waarbij ik me natuurlijk wel zoveel mogelijk aan het boek probeer te houden.

Vaak mag je in het weekend net wat lekkerders. Denk een plaatpizza met mozzarella en groenten als lunch, of een zelfgemaakte panini met brie en vijgen.

Vooral door het resultaat ben ik enorm positief en ook dat je vervangende recepten online hebt staan als je iets echt niet lust. Want ja, natuurlijk is er een heel klein puntje van kritiek – en ik moet eerlijk zeggen dat me dit pas na drie weken begon op te vallen – er staan veel gerechten in met aardappel. Hier moet je heel erg aan wennen, zeker als je voorheen niet vaak aardappelen at. Soms vervang ik dus een van deze recepten voor een van de recepten die online staan – last at ik bijvoorbeeld spaghetti met mosselen (heerlijk!) in plaats van een aardappelgerecht.

Moet ik nog zeggen dat ik helemaal om ben, ondanks mijn sceptische houding in het begin? Als je wat kilo’s kwijt wil en geen honger wil lijden, is Project Gezond echt fantastisch. Het is makkelijk vol te houden en ook het tussentijdse resultaat op de weegschaal mag er zijn.

Recensie: Project Gezond - Natalia en Walter

Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Speciaal voor dit tweede boek hebben Natalia en Walter 40 gloednieuwe recepten ontwikkeld. 
    Stamppot, muffins, kippenpootjes, vegetarische lasagne, bami, tapenade, gevulde paprika's en een topper van een broodje hamburger. Zomaar een greep uit de recepten die je tegenkomt in dit boek.
    Al dit lekkers is verwerkt in 8 complete weekmenu's waarin exact wordt beschreven wat en hoeveel je mag eten.
    Haal de boodschappen in huis, geniet van heerlijke maaltijden en zie stap voor stap je ideale gewicht in beeld komen.
    Zo leuk en lekker kan afvallen zijn. Echt waar!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen