• onze waardering

Triomf van de koning – Wilbur Smith RECENSIE

Recensie: Triomf van de koning – Wilbur Smith

Triomf van de koning is het vervolg van Triomf van de zon waarin de Ballantynes en de Courtneys elkaar al ontmoetten. In dit deel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan door de verbroken liefde tussen Amber en Penrod en door de oorlog tussen Italië en Abessinië.

Zoals bij veel boeken van Wilbur Smith val je ook bij Triomf van de Koning midden in het verhaal. In dit geval op het moment dat alles nog rozengeur en manenschijn lijkt te zijn voor Amber en Penrod. Dat deze rust maar van korte duur is, is ook zeer kenmerkend voor Wilbur Smith. Al snel zit het verhaal in een stroomversnelling van spannende gebeurtenissen waar je, of je het nou wil of niet, in meegesleept wordt. Het kost ook weinig moeite om in het verhaal te komen. Binnen een pagina voel je je al verbonden met één van de hoofdpersonages van dit boek, Amber Benbrook, als je dat al niet voelde na het lezen van Triomf van de zon.

Het verhaal van Triomf van de koning zit goed in elkaar. Aan het begin en het einde lopen de verhalen van Penrod en Amber/Courtneys samen. Maar het grootste gedeelte zijn er twee aparte verhaallijnen. Dit zorgt voor wat afwisseling in het verhaal en vaak ook voor goed getimede cliffhangers. Niet iedereen zal deze stijl prettig vinden maar dat is meer een kwestie van smaak. In het verhaal van Penrod Ballantyne gebeurd met momenten zoveel tegelijk, vooral in de vechtscènes, dat het soms lastig is om dit helemaal goed te volgen. Verderop in het verhaal blijkt deze verwarring echter een goede reden te hebben en helemaal in het verhaal te passen.

De schrijfstijl van Wilbur Smith is ook in Triomf van de koning weer zeer toegankelijk en zeer beeldend. Hierdoor leest het verhaal als een trein en zie je het bijna als een film voor je. Door de mix van spanning, liefde, vriendschap en verraad zijn alle elementen vertegenwoordigd om je het hele boek op het puntje van je stoel te laten zitten. Dit is meteen één van de sterkste kanten van Wilbur Smith, hij weet de lezer van het begin tot het einde te boeien.

Triomf van de koning is een aanrader voor alle Wilbur Smith fans, die hier natuurlijk al lang op zaten te wachten. Maar elke liefhebber van avonturenromans zal zijn hart kunnen ophalen met Triomf van de koning. Ook al is het boek een deel van een reeks, het is ook prima apart te lezen voor wie dat wil. Er wordt genoeg informatie gegeven om het verhaal goed te kunnen volgen.

Recensie: Triomf van de koning – Wilbur Smith

Triomf van de koning

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Caïro, eind negentiende eeuw. Penrod Ballantyne en zijn verloofde Amber lijken een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan, maar een jaloerse ex-geliefde gooit roet in het eten. Hun wegen raken van elkaar gescheiden. Terwijl Penrod zijn verdriet probeert te verdoven met opium, vertrekt Amber met haar avontuurlijke zwager Ryder Courtney op een gevaarlijke reis naar Addis Abeda.
  Daar dreigt de strijd om Abessinië, het huidige Ethiopië, los te barsten. Het Italiaanse leger bereidt een invasie voor en de koning van Abessinië maakt zich klaar voor de strijd. Penrod bevindt zich aan Italiaanse zijde, maar zijn verloren geliefde Amber staat samen met de Courtneys aan de kant van de koning. Wie staat er aan de goede kant? En kunnen Penrod en Amber elkaar in deze noodlottige situatie nog terugvinden, of is het te laat?
  Triomf van de koning zet de machtige families Courtney en Ballantyne lijnrecht tegenover elkaar in dit bloedstollende avontuur vol liefde, verraad, moed en oorlog.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen