• onze waardering

Chubby in shape - Rose Bertram RECENSIE

Recensie: Chubby in shape - Rose Bertram

Op dit moment is het vakantie en hebben we meer tijd om te koken of lekker uit eten te gaan. Maar hoe zorg je er na de vakantie voor dat je gezond gaat en blijft eten? Met Chubby in shape geeft Rose Bertarm je een eigen meal prepping guide.

De cover van het boek is ‘clean’, maar doet ook een beetje speels en creatief aan door het gebruik van de verschillende fonts (lettertypes). De belofte op de cover is duidelijk: jouw meal prepping guide. Ook op de achterkant wordt dit nogmaals benadrukt. Met Chubby in shape kook je nu en eet je later. Op de achterkant lees ik ook dat Rose Bertram de oprichtster is van het merk Chubby in shape, samen met haar goede vriendin Mary Cruz Da Luz, een meal delivery service gespecialiseerd in verse en gezonde maaltijden.

Dit boek begint met 30+ pagina’s aan informatie voordat je gaat beginnen met meal preppen. Dat vind ik een groot voordeel aan dit boek. Zo leer je waarom je zou moeten meal preppen (bewustwording, goedkoper & milieubewust, gezond & lekker en tijdwinst), maar ook krijg je veel tips en behandelt Rose veel voorkomende fouten die worden gemaakt tijdens het meal preppen. Ook aan dieetwensen en allergieën is gedacht door een handig overzicht van makkelijke ‘swaps’ die je kunt maken, oftewel producten die je kunt vervangen door een alternatief dat beter bij jouw wensen past.

De receptpagina’s zijn overzichtelijk en geven je inspiratie om zelf aan de slag te gaan. De titel staat duidelijk vermeld en geeft duidelijk weer wat je maakt. Geen ingewikkelde namen waarbij je moet raden wat je straks op tafel zet. Bij veel pagina’s staat er een korte tip onder de titel, bijvoorbeeld over hoe je een snack kunt omtoveren tot een complete maaltijd, of een ‘swap’ om het gerecht juist lichter te maken. Dan komt een klein minpuntje: er staan soms meerdere recepten op één pagina. Bijvoorbeeld de wraps, dit recept is voor zowel kip tikka wraps als gerookte zalm wraps. Niet erg, maar je moet wel even goed lezen, let o.a. op dat je de juiste ingrediënten hebt voor het gerecht dat je wilt maken.

Uit Chubby in shape maakte ik als eerste de kiptaco’s. Met alle meal prepping principes in mijn achterhoofd ging ik aan de slag met dit recept. Volgens de instructies had ik taco’s (gordita’s) nodig, maar dit leek mij niet erg handig. Als ik de foto’s bekeek in het boek dan zijn dit kleine wrapjes waarvan je er twee vult met de gemaakte mix en die je vervolgens open naast elkaar in een meal prep bakje legt. Je rolt ze dus niet op, de bovenkant is open. Misschien gaat dit bij andere mensen wel goed, maar als ik dit zo zou meenemen naar mijn werk dan weet ik 100% zeker dat de inhoud niet meer in de taco zit als ik mijn bakje uit mijn tas pak. Daarom koos ik ervoor om één grote wrap te maken van een Libaneese wrap. Deze wraps zijn soepel maar stevig, waardoor ik zeker weet dat ze wel een stootje kunnen hebben. Het recept verder was top: snel te maken en lekkere smaken!

Het tweede recept dat ik maakte was super simpel, namelijk een smoothie. Als je in de ochtend snel de deur uit wilt, maar toch iets gezond wilt eten, dan zijn smoothies een goede oplossing. In dit boek krijg je recepten voor 4 varianten. Mijn ‘CIS-ontbijtsmoothie’ bestond uit Griekse yoghurt, banaan, wortelen, melk en mango. Een makkelijk ontbijtje wat prima smaakte, niet te zoet was en prima vulde. (Wat zijn foto’s van smoothies trouwens moeilijk ‘leuk’ vast te leggen!)

Voor iemand die nog nooit aan meal prepping heeft gedaan, is dit zeker een goed boek om mee te beginnen. De tips voorin van Rose Bertarm zijn erg handig en helpen je goed op weg. De recepten zijn gemakkelijk te maken en kun je ook goed aanpassen met ingrediënten die je al in huis hebt. De indeling vind ik niet per se heel logisch. Zo staan er tussen de ‘Let’s br-unch’ gerechten ook opties die ik als diner zou eten, of juist absoluut niet als ontbijt/lunch, maar dit is natuurlijk niet erg. Leuk boek!

Recensie: Chubby in shape - Rose Bertram​​​​​​​

Chubby in Shape

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit is het eerste kookboek van Chubby in Shape, het gezonde voedingsbedrijf van model en influencer Rose Bertram en haar vriendin Mary Cruz da Luz. De basis van het kookboek is meal prepping: 1x koken = 3x eten! Makkelijk, snel, gezond én slank: voor iedereen toegankelijk, ook (of juist) als je een druk leven hebt. De heerlijke gerechten (klassiek met een twist) en de mooie vormgeving maken dit het perfecte cadeauboek - ook voor jezelf!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen