• onze waardering

Zuidenwind - Suzanne Vermeer RECENSIE

Recensie: Zuidenwind - Suzanne Vermeer

Nicole en haar beste vriendin Marjolein gaan na hun eindexamen op vakantie naar Benidorm. Met een paar andere klasgenoten willen ze een paar weken lekker gaan feestvieren, voordat ze echt een streep onder hun middelbareschooltijd zetten. Maar dan gaat het mis en zal een van hen Nederland nooit meer terugzien. 

De 21-jarige Iris Peters ontmoet dertig jaar later een mysterieuze jongeman in Bergen aan Zeem waar ze met haar moeder op vakantie is. De mysterieuze jongeman genaamd Patrick, biedt haar een baan aan bij zijn succesvolle ICT-bedrijf. Het is het begin van een vreemde reeks gebeurtenissen. Gebeurtenissen die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…

Zuidenwind is een mini thriller van Suzanne Vermeer. Heerlijk en perfect om even tussendoor te lezen, of bijvoorbeeld in het vliegtuig onderweg naar jouw vakantiebestemming. Net als de andere thrillers van Suzanne Vermeer heeft het weer een thema dat seizoensgebonden is, dit keer hoort het bij de zomerse ontspanning.

Al vanaf de eerste bladzijde wist ik dat ik dit boek in een adem uit zou lezen. Dat is ook logisch, want het boek heeft maar 112 pagina´s, maar Suzanne Vermeer weet met Zuidenwind direct mijn aandacht te pakken. Niet alleen door de vlotte schrijfstijl en bijzondere karakters van de personages, maar ook door de vele gebeurtenissen in het verhaal. Sommige die je ziet aankomen, anderen juist niet. Bij een boek met zo weinig pagina´s is ook een goede opbouw belangrijk. Dat heeft Suzanne Vermeer in Zuidenwind knap voor elkaar gekregen, want het begin, midden en slotstuk zijn goed op elkaar afgestemd en het verhaal bouwt zich in het perfecte tempo op.

Zuidenwind kent, net als de andere boeken van Suzanne Vermer, veel personages. Dat is vaak fijn en geeft vorm aan het verhaal, maar doordat Zuidenwind een kort verhaal heeft, waren het soms iets te veel extra verhaallijnen die erbij kwamen. Achteraf kon het verhaal ook niet zonder deze personages, maar tijdens het lezen merkte ik soms dat ik daardoor mijn aandacht verloor.

Al met al is Zuidenwind een heerlijk boek om te lezen. De enige teleurstelling die ik had, was dat het verhaal afgelopen was. Dus ga je op vakantie, heb je een (lange) lunchpauze, of gewoon even tijd voor jezelf, dan is Zuidenwind zeker een aanrader. Het is spannend, heeft onverwachte wendingen en is precies wat je kan verwachten van een thriller van Suzanne Vermeer. Daarom 5 hartjes!

Recensie: Zuidenwind - Suzanne Vermeer

Zuidenwind

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Een bonusthriller van Suzanne Vermeer om in één dag te bingelezen. De 21-jarige Iris ontmoet een mysterieuze jongeman tijdens een vakantie in Bergen aan Zee. Dit zet haar leven op zijn kop…

  In de zomer van 1988 gaan Nicole en haar beste vriendin Marjolein na hun eindexamen op vakantie naar Benidorm. Samen met enkele klasgenoten willen ze een paar weken onbekommerd feestvieren – luieren op het strand, dansen tot diep in de nacht – voordat ze definitief een streep onder hun middelbareschooltijd zetten. Maar dan gaat het mis. Jaloezie. Ruzie. En een van hen zal Nederland nooit meer terugzien.

  Dertig jaar later ontmoet de 21-jarige Iris Peters een mysterieuze jongeman in het kunstenaarsdorp Bergen aan Zee, waar ze met haar moeder op vakantie is. Vanuit het niets biedt deze Patrick haar een baan aan bij zijn zeer succesvolle ICT-bedrijf. Het is het begin van reeks vreemde gebeurtenissen. Gebeurtenissen die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

 • De meestervervalser - Annemarie Jongbloed

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • Gezocht: recensenten

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen