• onze waardering

Doeltrappers: Het raadsel van de slapende scheids – Roberto Santiago RECENSIE

Recensie: Doeltrappers: Het raadsel van de slapende scheids – Roberto Santiago

Doeltrappers: het raadsel van de slapende scheids gaat over voetbalteam 7 van Soto Alto. Als degradatie dreigt voor hun team sluiten ze een pact om voor altijd samen te blijven voetballen. Maar het team komt wel voor een heel vreemd probleem te staan wanneer de scheidsrechter tijdens een van de laatste wedstrijden van de competitie in slaap valt. Voetbalteam 7 gaat op onderzoek uit en dat leidt tot leuke avonturen.

Doeltrappers: het raadsel van de slapende scheids is een spannend, leuk en onverwacht boek. In het begin lijkt het een normaal boek over een voetbal en een voetbalteam dat misschien opgeheven wordt, maar wanneer het team op onderzoek uitgaat om het raadsel van de slapende scheids op te lossen, wordt het superspannend. 

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Paco, ook wel Platvoet genoemd. Paco kan het met iedereen in het team goed vinden, behalve met de sterspeler Toni. En als Toni ook nog eens verdacht veel tijd doorbrengt met Helena, het meisje waar Platvoet zogenaamd niet verliefd op is, wordt hij jaloers. Doeltrappers is dus zeker niet alleen een boek over voetbal, en zelfs niet alleen over een raadsel. Andere thema’s zoals rivaliteit, vriendschap en liefde komen ook aan bod.

Hierdoor is het boek heel origineel en superleuk om te lezen. Het is vooral mooi dat het team ook een hechte vriendengroep is. Ze zijn dan misschien niet het allerbeste team, maar dat maakt ze niet uit. Ze willen samen spelen en dat is het belangrijkste. Als er dan een avontuur op hun pad komt schromen ze niet om daar mee aan de slag te gaan.

Wanneer de scheidsrechters steeds in slaap vallen, vindt team 7 dat dat geen toeval kan zijn. Samen gaan ze op een heuse speurtocht en daarmee zoeken ze soms flink de grenzen op. Zelfs inbreken gaat ze niet te ver. Roberto Santiago heeft met Doeltrappers: het raadsel van de slapende scheids een superspannend mysterie in elkaar gezet. Tot op het einde van het boek zit je op het puntje van je stoel. En als het raadsel dan eindelijk wordt opgelost, is de ontknoping onverwacht en origineel.

De illustraties van Enrique Lorenzo zijn ook een goede aanvulling op het boek. Ze wekken de personages echt tot leven. Ook is het heel leuk dat de lopende tekst op spannende momenten ophoudt en verandert in een soort stripverhaal. Hierdoor kun je je echt perfect voorstellen hoe spannend zo’n moment is en wat er precies gebeurt. 

Het enige nadeel aan dit boek is dat de meisjes flink in de minderheid zijn. Het verhaal is zowel geschikt voor jongens als voor meisjes, maar omdat er zo weinig meiden in het boek voorkomen is het boek minder aantrekkelijk voor meiden dan voor jongens.

Desalniettemin is Doeltrappers: het raadsel van de slapende scheids van Roberto Santiago een superleuk en spannend boek. Het boek is méér dan een gewoon boek over voetbal. Buiten het spannende mysterie gaat het ook over liefde, vriendschap en soms zelfs over rivaliteit. Het boek is fantastisch om te lezen, vooral omdat het over een hechte vriendengroep gaat. Ook is het raadsel van de slapende scheids superspannend en de ontknoping is bijzonder origineel en onverwacht. De illustraties zijn ook een goede aanvulling op het verhaal. Er is slechts een nadeel aan het boek en dat is dat de meiden ondervertegenwoordigd zijn. Dat is jammer, maar dat doet zeker niet af aan de waarde van dit geweldige boek.

Recensie: Doeltrappers: Het raadsel van de slapende scheids – Roberto Santiago

Doeltrappers - Het raadsel van de slapende scheids

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het raadsel van de slapende scheids is het eerste deel in de serie FC Doeltrappers van Roberto Santiago, met tekeningen in kleur van Enrique Lorenzo. Voor jongens en meiden die van voetbal en mysteries houden, vanaf 8 jaar.
    Frank is kampioen penalty's missen; daarom noemen zijn teamgenoten hem Platvoet. Vandaag speelt FC Doeltrappers (vijf jongens, twee meiden) de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze moeten winnen. Verlies betekent het einde van Franks team, dus ook het einde van trainingen met Helena. Zij is knap, superleuk en heeft de allermooiste ogen ter wereld.
    Al snel staat FC Doeltrappers achter. In de rust valt de scheidsrechter in slaap. Wat is er aan de hand? Hoe kunnen ze winnen? En wie neemt de allerbelangrijkste strafschop?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen