• onze waardering

A little bite of Beddington – Jean Beddington RECENSIE

Recensie: A little bite of Beddington – Jean Beddington

Lekkere hapjes zijn gegarandeerd een groot succes als je gasten op bezoek hebt. Jean Beddington creëerde daarom dan ook een boek vol originele hapjes die bovendien ook nog snel klaar zijn. In haar boek A little bite of Beddington verzamelde ze verschillende soorten hapjes in de hoofdstukken Koud, Oven, Pan, Frituren en Stoom.

In het hoofdstuk met de basics kan je dan weer lekkere bites vinden om te combineren met een ander hapje of een bepaalde dip/topping. Hoewel de hapjes er erg culinair uit zien, zijn de recepten erg simpel. Ze zijn dan ook perfect om mee uit te pakken bij je gasten.

Het boek A little bite of Beddington is een verzameling van de lekkerste hapjes die Jean Beddington bedacht. De hapjes zijn erg uiteenlopend en ze vond haar inspiratie in de keukens van over de hele wereld. De ene keer is een hapje typisch iets voor Groot-Brittanië en de andere keer sluit het perfect aan bij de Russische keuken. Ze zijn erg divers en er is letterlijk voor ieder wat wils.

Buiten een keuze aan verschillende stijlen van hapjes biedt ze ook nog een keuze uit vijf verschillende manieren van bereiden. Zo kan je eenvoudig een divers gamma van hapjes aanbieden of net verschillende hapjes uit één categorie maken als die het meest geliefd zijn.

De recepten van Jean Beddington zijn erg overzichtelijk. Je ziet meteen welke ingrediënten je nodig hebt, vindt in een eenvoudige taal de bereidingswijze terug en elk gerecht is voorzien van één of meerdere foto’s. Iets wat ik zelf erg leuk vind, zo zie ik tenminste hoe het resultaat er uit hoort te zien.

De meeste ingrediënten ga je probleemloos in elke supermarkt terug vinden. Af en toe gebruikt Jean Beddington een specialer ingrediënt maar dit kan je met een beetje zoeken zeker terug vinden of vervangen door een eenvoudiger te vinden alternatief.

Uit A little bite of Beddington besloot ik een ovenhapje en een basic koekje te testen. Als ovenhapje koos ik voor Pirogi, iets waar ik niet eerder van gehoord had maar er erg lekker uit zag dus dit wou ik graag testen. Uit de basic recepten koos ik de cheddar-kaascrackers. Dit zag er lekker uit als cracker bij een dip of met een topping maar ook als tussendoortje of als hapje voor mensen die houden van iets eenvoudigs.

Pirogi

Deze Russische pasteitjes zagen er erg mooi en lekker uit dus dit was een recept dat ik absoluut wilde testen. Het deeg bevat niet erg veel ingrediënten en als je de stappen goed volgt is het super simpel om te maken. 

Eens het deeg klaar was maakte ik de vulling. In het boek worden 2 suggesties gegeven maar eigenlijk kan je hiermee zelf experimenteren. Omdat we niet graag zuurkool eten besloot ik een mix te maken van de kruidenkwarkvulling en het gehakt. Ook dit ging erg vlot, de hoeveelheid vulling was alleen niet in verhouding met de hoeveelheid deeg. Ik had nog zo veel vulling over dat ik het deeg nog twee maal gemaakt heb achteraf. 

Het vullen en vormen van de pirogi ging verrassend eenvoudig. Het is een deeg dat erg goed mee werkt en het vullen en vouwen kan bijna niet mislukken. Na een kwartiertje in de oven konden we eindelijk gaan proeven en de pirogi viel erg goed in de smaak. Zowel warm als koud is het een echte aanrader.

Cheddar-kaascrackers

Omdat niet iedereen van dips of gevulde hapjes houdt besloot ik ook een van de basic recepten te testen. Ook dit is een recept met een beperkt aantal ingrediënten, al vind je niet alle ingrediënten in elke supermarkt, maar na twee bezoekjes was mijn lijstje gelukkig compleet.

De bereiding van het deeg is eenvoudig. In het begin dacht ik dat het nooit een deeg zou worden, ik kon me niet inbeelden dat je kaas tot een vast deeg kon vormen maar als je lang genoeg blijft kneden blijkt het effectief het deeg te worden zoals het beschreven staat in het boek.

Achteraf is het nog maar een kwestie van de rol deeg in schijfjes te snijden en deze te bakken in de oven. De crackers hebben zoals te verwachten een hele sterke kaassmaak. Ik vond dit persoonlijk net te sterk maar zowel mijn collega’s als de collega’s van mijn partner vonden ze heerlijk dus als je een kaasliefhebber bent moet je deze zeker testen.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Jean Beddington maakt alles wat ze beloofd waar in A little bite of beddington. Ik kan geen enkel negatief puntje bedenken en als ik het moet vergelijken is dit volgens mij zonder twijfel één van de betere hapjesboeken. Met dit boek als leidraad in de keuken kan zelfs iemand zonder enige kennis van koken de lekkerste hapjes probleemloos op tafel toveren.

Recensie: A little bite of Beddington – Jean Beddington

A little bite of Beddington

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    A Little Bite of Beddington is het resultaat van Jean Beddingtons culinaire ervaring en de fantasie waarmee zij in de loop der jaren honderden hapjes, snacks, amuses, tapas, fingerfood en canapés heeft bedacht. De selectie van vijftig creatieve bites die Jean Beddington voor dit boek maakte, legt de
    nadruk op smaak en gemakkelijke bereiding.

    In de hoofdstukken Koud, Stoom, Pan, Frituren en Oven presenteert Jean feestelijke hapjes met aantrekkelijke vormen en kleuren die je zelf kunt maken. Met de duidelijke recepturen kun je simpel aan de slag en verras je je gasten gegarandeerd.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen