• onze waardering

Miss Eenhoorn - Edward van de Vendel  RECENSIE

Recensie: Miss Eenhoorn - Edward van de Vendel 

Ayla en Zoetelieve doen auditie voor de Miss Eenhoorn verkiezing. Zoetelieve is door naar de volgende ronde, maar Ayla niet. En alleen maar omdat ze een zebra is! Oma Malika is woest en nodigt de andere afvallers, ook allemaal op basis van uiterlijk, uit.
Samen met Zoetelieve bedenken ze een plan om toch mee te kunnen doen. Zal het ze lukken om Vaca, het gemene jurylid te overtuigen dat zij net zo mooi en goed zijn als de perfecte paardjes? Miss Eenhoorn is onderdeel van de serie Tijgerlezen, speciaal ontwikkeld voor beginnende lezer van 5 tot 9 jaar. 

In Miss Eenhoorn heeft Edward van de Vendel twee actuele onderwerpen samengevoegd: de talentenjacht en bodyshaming. De kandidaten die zijn afgevallen passen niet in het perfecte 'eenhoornplaatje' en dat is kwalijk.
De tweeling Tinker en Swing mogen niet meedoen omdat ze jongens zijn, pony Juultje omdat ze te klein is en Miep, het zeepaardje is zelfs nog kleiner dan Juultje. Op een natuurlijke manier, in simpele korte zinnen laat Edward van de Vendel zien wat dit met je doet. Teleurstelling, boosheid en uiteindelijk strijdlust komen aan bod. Dit resulteert in een mooie vriendschap tussen de paarden wat laat zien dat je samen sterker staat en tot alles in staat bent. Op pagina 105 wordt dan ook gezegd: "Gefeliciteerd! We hebben gewonnen! Ook al hebben we verloren!"

De waterverf/potlood illustraties van striptekenaar Floor de Goede zijn de droom van elk meisje. De eenhoorn-kleuren: roze, lila, mint, geel en regenboog spatten van de pagina’s af.
De paardjes dragen jurken, hebben lange manen met strikken of bloemen erin, roze wangen en grote ogen met wimpers. De emoties en karakters die in het verhaal worden beschreven
zie je goed terug in de houdingen en gezichtsuitdrukkingen van de paardjes. Compliment voor de Goede!

De vormgeving van Miss Eenhoorn is al even mooi als de illustraties. De letter van de lopende tekst is helder en groot zoals in een lees bevorderend boekje wordt verwacht.
De afwisseling met gekleurde of grotere letters in combinatie met af en toe een stripvorm-opmaak maakt het speels en vrolijk.
Tussendoor bevinden zich paginagrote illustraties zonder tekst. Het geheel maakt het een feestje om te lezen en bekijken!

Miss Eenhoorn is een heerlijk meidenboek met een boodschap: of je nu een jongen of meisje bent, groot of klein, een zebra of een paard, iedereen is de moeite waard!
Geschikt voor beginnende lezers van 5-9 jaar.

Recensie: Miss Eenhoorn - Edward van de Vendel 

Tijgerlezen - Miss Eenhoorn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ayla doet mee aan de voorronde van de grote Miss-Eenhoorn-verkiezing, maar de jury vindt haar niet geschikt. Omdat ze een zebra is, en geen paard… En ze is niet de enige die uitgesloten wordt. Juultje mag niet meedoen omdat ze maar een pony is, Tinker en Swing omdat ze jongens zijn. En zeepaardje Miep is volgens de jury véél te klein.

    Samen bedenken de afgewezen deelnemers een plan. Want iedereen moet een eerlijke kans krijgen om Miss Eenhoorn te worden! Zou het lukken?
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen