• onze waardering

Stormwachter 1: De kaarsenmaker van Arranmore - Catharine Doyle RECENSIE

Recensie: Stormwachter – De kaarsenmaker van Arranmore - Catharine Doyle

Fionn Boyle gaat voor het eerst naar het eiland Arranmore, waar zijn grootvader woont. Zijn zus Tara was er vorig jaar in de vakantie ook al, maar heeft hem helemaal niets verteld. Dus wanneer de magie van het eiland zich openbaart, valt Fionn van de ene verbazing in de andere. Hij leert over Stormwachters, kaarsen en de machtige tovenares Morrigan. Fionn is nooit dapper geweest, maar misschien komt daar nu verandering in?

Een interessant weetje is dat het eiland Arranmore echt bestaat en dat de grootouders van auteur Catharine Doyle er opgroeiden. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze daar haar inspiratie vandaan haalde om Stormwachter vorm te geven. Toch voegt ze er met het element magie iets heel belangrijk aan toe. Ze weeft haar verhaal rond de kracht van de hele natuur en in het bijzonder de zee. De oeroude strijd van goed versus kwaad komt daarmee in een origineel daglicht te staan en als lezer laat je je dan ook graag verrassen op elke pagina.

Het originele verhaal van Stormwachter – De kaarsenmaker van Arranmore zit niet zozeer in de plot van het verhaal. Dat kan je als vrij typisch beschouwen met de schuchtere jongen in de hoofdrol die zich gaandeweg steeds meer ontpopt tot een held in de dop. De familievetes en de strijd om de macht over het eiland brengen ook niets nieuws onder de zon. Waar schuilt dan precies de kracht? In de kaarsen natuurlijk! Dat voelt zo vernieuwend en je bent zo benieuwd wat die kaarsen allemaal kunnen en hoe ze Fionn helpen, dat je eigenlijk alleen al daarvoor zo snel mogelijk wil doorlezen.

Catharine Doyle zorgt ervoor dat dat doorlezen geen probleem is. De stijl waarin ze het verhaal vertelt, zorgt ervoor dat je Stormwachter– De kaarsenmaker van Arranmore eigenlijk niet meer neer wilt leggen eens je het opgepakt hebt. De conversaties en gedachten van Fionn voelen allemaal erg natuurlijk aan en af en toe duikt er een korte zin op die een soort tipje oplicht van de sluier waar de geheimen van het eiland onder verstopt liggen. Die zinnen prikkelen enorm en geven het verhaal iets pittigs mee waardoor het niet gaat voortkabbelen.

Fionn beleeft een echt avontuur en het boek zit boordevol spanning. De rustige momenten dienen om het verhaal wat meer achtergrond te geven, maar er zijn genoeg hoofdstukken waarin het tempo ineens omhoog schiet en een of ander lid van de familie Boyle zich moet weten te redden uit een hachelijke situatie.

De kaarsenmaker van Arranmore  is het eerste deel in wat een kwartet wordt rond Stormwachter. Het tweede deel verschijnt in oktober 2019 in de Nederlandse vertaling en kan hopelijk de lijn verder zetten. Er is in ieder geval genoeg fundering gelegd voor een spannend vervolg.

Lezers vanaf tien jaar die genoten hebben van de boeken van Kelly Barnhill, zullen ook erg smullen van deze Stormwachter. Spanning, avontuur en heel veel magie zorgen ervoor dat je je even op het eiland Arranmore waant en er eigenlijk niet meer af wil. Kijk maar naar die prachtige cover, neem de sfeer in je op, en je bent verkocht!

Recensie: Stormwachter – De kaarsenmaker van Arranmore - Catharine Doyle

Stormwachter 1 - Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers. Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter...

    Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven... Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen