• onze waardering

 Niek De Groot - Baas boven baas – Lincoln Peirce RECENSIE

Recensie: Niek De Groot - Baas boven baas – Lincoln Peirce

In Niek De Groot - Baas boven baas beleeft Niek De Groot de gekste avonturen. Hij koopt nieuwe schoolspullen, gaat als detective op zoek naar verdwenen geld, fopt zijn klasgenoten en bezorgt zijn juf grijze haren.

Lincoln Peirce heeft met dit elfde boek in de reeks van Niek De Groot een visueel aantrekkelijk boek geschreven. Het is opgebouwd zoals een stripverhaal met vier illustraties per pagina. De tekeningen zijn in vrolijke kleuren en de tekst is in een groot lettertype geschreven, met regelmatig een vetgedrukt woord erbij. Dit maakt het boek erg uitnodigend om te lezen.

Het boek Niek De Groot - Baas boven baas heeft daarnaast enkele leuke extraatjes. Zo zit er een poster van Niek in en staan er vooraan in het boek contactgegevens om je gratis spreekbeurtenpakket aan te vragen. Dit kan jonge lezers extra stimuleren om het boek te lezen en verder na te denken over de onderwerpen die in de verhalen aan het bod.

De auteur Lincoln Peirce mikt met dit boek op kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. Vooral de oudere kinderen zullen de grappen van Niek De Groot goed snappen en zich in hem kunnen inleven. Zij zullen de schoolsituaties zeker herkennen. Voor de jongere kinderen kan de humor soms te veel doordenken zijn, maar zij zullen zich enorm aangesproken voelen door de kleuren en de illustraties. Het feit dat deze hilarisch avonturen geen doorlopend verhaal vormen kan een pluspunt zijn. Het maakt het gemakkelijker voor de jonge lezers om eens een verhaaltje te lezen, het boek dan aan de kant te leggen en enkele dagen later een nieuw verhaal te lezen. Oudere lezers zullen het boek waarschijnlijk in een ruk uitlezen.

Niek De Groot - Baas boven baas van Lincoln Peirce is opnieuw een hilarisch boek, vol met grappige belevenissen van een jongen en zijn vrienden op school.  

Recensie: Niek De Groot - Baas boven baas – Lincoln Peirce   

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Gezocht: nieuwe recensenten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Ule

  • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen