• onze waardering

In de stilte van de nacht – Michael Connelly RECENSIE

Recensie: In de stilte van de nacht – Michael Connelly

Renée Ballard merkt op een avond dat Harry Bosch interesse heeft voor een negen jaar oude moordzaak. Als ze zich wat meer verdiept in deze zaak, merkt ze dat ze de zaak ook graag wil oplossen. Ze gaan daarom de samenwerking met elkaar aan. Tussen de andere opdrachten door, werken ze samen aan deze old case zaak. Gedurende de tijd merken ze dat er wat schot in de zaak komt. Wie is te vertrouwen en wie niet?

Michael Connelly heeft zijn ervaring als misdaadverslaggever op een goede manier verwerkt in zijn boeken. Hij heeft met zijn boeken al meerdere prijzen gewonnen. In de stilte van de nacht is wederom een boek dat prettig wegleest en waarbij de spanning op een goede manier is opgebouwd. De personages zijn al in eerdere boeken voorgekomen en daarom niet nieuw meer. Desondanks is In de stilte van de nacht op zichzelf staand te lezen.

In de stilte van de nacht is opgedeeld in verschillende delen. Elk deel is gekoppeld aan één van de twee hoofdpersonages. Ze wisselen elkaar op een prettige manier af. De delen zijn kort genoeg om de vaart in het verhaal te houden en lang genoeg om beetje bij beetje meer te weten te komen over de karakters van die twee. Als je de vorige delen niet gelezen hebt, krijg je met dit deel ook voldoende informatie om de karakters te leren kennen. Aan het eind van dit deel ben je nieuwsgierig naar de andere delen en komt er hopelijk een vervolg op dit deel.

Michael Connelly heeft mede door zijn ervaring als misdaadverslaggever, een goed beeld van het beroep van de hoofdpersonages. Je hebt daardoor gelijk een duidelijk beeld van de gebeurtenissen. Niet alleen de cold case zaak wordt onderzocht, maar ook andere zaken die hun aandacht vragen. Ondanks dat het daardoor van de hak op de tak zou kunnen gaan, heb je toch een duidelijk overzicht van de werkzaamheden van de rechercheur en haar collega. Doordat het grotendeels chronologische vertelt wordt, kan je de gedachtegang van de personages goed volgen.

In de stilte van de nacht is een spannend detective verhaal, dat je van begin tot eind boeit. Je leeft met de personages mee en merkt dat de spanning toeneemt op het moment dat ze persoonlijk betrokken raken. Het is een onderdeel van een serie, waardoor je de hoofdrolspelers al hebt kunnen ontmoeten. Desondanks kan je het boek ook voor het eerst lezen. Je mist geen belangrijke gegevens om dit verhaal met plezier en enthousiasme te kunnen lezen. Michael Connelly heeft In de stilte van de nacht met een verrassende plot afgesloten. Je kan daardoor het boek met een goed gevoel sluiten.

Recensie: In de stilte van de nacht – Michael Connelly

In de stilte van de nacht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Onderdeel van de serie Harry Bosch.

    Renée Ballard haalt de nacht weer eens door en keert vroeg in de ochtend naar Hollywood Station terug, waar ze een vreemde man door de oude dossierkasten ziet rommelen. De indringer is de gepensioneerde Harry Bosch, die nog steeds geobsedeerd is door een onopgelost misdrijf. Ballard stuurt hem weg, maar werpt dan zelf een blik op de zaak en voelt een steek van empathie en woede.

    Bosch onderzoekt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton, een weggelopen meisje dat werd vermoord, waarna haar lichaam achteloos in een container vol troep werd achtergelaten. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen