• onze waardering

Het fantastisch mooie dierenrijk - Moira Butterfield RECENSIE

Recensie: Het fantastisch mooie dierenrijk - Moira Butterfield & Stuart Martin

In Het fantastisch mooie dierenrijk van Moira Butterfield & Stuart Martin leer je alles over 30 dieren. Vogels, zoogdieren en vissen komen allemaal aan bod in dit boek. Weet je waarom een luiaard zo weinig energie heeft? Weet je waarom een monarchvlinders felle kleuren heeft? Weet je hoeveel soorten ratelslangen er zijn? Na het lezen van dit boek weet je dit en nog veel meer. 

Het fantastisch mooie dierenrijk heeft allereerst een prachtige cover. Deze is heel kleurrijk en er zijn allerlei dieren op gedrukt waarover je iets gaat leren. De pagina’s van Het fantastisch mooie dierenrijk zijn van erg dik papier. Dit zorgt ervoor dat je de dieren makkelijk uit het karton kunt drukken en de dierenparade mooi naar voren komt. Dit boek is dan ook een prachtig kunstwerk om niet met de rug in het zicht te zetten, maar juist met de binnenkant. Dit maakt het boek daarnaast ook erg speels en de dieren komen mooi naar voren wanneer je het boek pas leest nadat je de dieren uit het karton hebt gedrukt. 

Het fantastisch mooie dierenrijk bevat een overzichtelijke lay-out. Bij elk dier lees je op de voorkant iets en zie je daarnaast een kader met daarop steeds dezelfde terugkerende informatie, zoals grootte, gewicht, voedsel, etc. Op de achterkant lees je over dit dier dan steeds allerlei leuke en grappige weetjes. Ook zie je op de achterkant steeds een topografisch kaartje staan waarop duidelijk is geïllustreerd waar het bepaalde dier leeft. 

De tekst van Het fantastisch mooie dierenrijk is af en toe best lastig. Het boek is daarom niet geschikt voor jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 10 zullen echter de tekst goed kunnen begrijpen en dan is dit boek zeer leerzaam. Maar ook volwassenen zullen zeker nog iets opsteken van dit boek. 

Concluderend hebben Moira Butterfield & Stuart Martin met Het fantastisch mooie dierenrijk een prachtig boek gemaakt over dieren waar je misschien wel iets van weet, maar vast en zeker nog niet alles. Een heel speels en uniek boek door de prachtige vormgeving. Een boek dat geschikt is voor wat oudere kinderen, maar zeker ook voor volwassenen die meer willen leren over dieren op aarde. 

Recensie: Het fantastisch mooie dierenrijk - Moira Butterfield & Stuart Martin

Paperscapes - Het fantastisch mooie dierenrijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Van de meest dodelijke kikker ter wereld tot de indrukwekkende muskusos: het dierenrijk is fantastisch mooi! Gebruik de unieke press-out-techniek in dit boek om een prachtige optocht van bijzondere dieren te maken.

  Leer daarbij van alles over je favoriete beesten. Hoeveel soorten ratelslangen zijn er? Hoe diep kan een keizerspinguïn duiken? En hoe ziet de gemiddelde dag van een chimpansee eruit?

  Leuk om te weten en schitterend om doorheen te bladeren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

 • Een man met goede schoenen - Rob van Essen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen