• onze waardering

Even goede vrienden - Jane Fallon RECENSIE

Recensie: Even goede vrienden - Jane Fallon

Even goede vrienden van Jane Fallon gaat over Amy, een Britse actrice. Amy heeft een leuke bijrol in een Amerikaanse politieserie, waardoor ze haar verloofde én beste vriendin achter laat in Londen. Wanneer ze thuiskomt om Jack te verrassen treft ze het appartement wel erg opgeruimd aan. De kamers zijn gevuld met een zoete geur. En als ze ontdekt dat haar kleding naar een hoekje van de woning is verplaatst weet ze het zeker: haar verloofde gaat vreemd. Als ze in de spullen rommelt van de nieuwe bewoonster van haar appartement weet ze ook meteen met wie. In plaats van het tweetal te confronteren heeft Amy een ander plan: ze besluit het tweetal met gelijke munt terug te betalen. Ze bedenkt hiervoor een aantal plannetjes en dat gaat van kwaad tot erger.

Jane Fallon schrijft Even goede vrienden met een luchtige toon. De bladzijden kabbelen voorbij, terwijl het verhaal zich ontvouwt. Amy die de schokkende ontdekking doet, verandert in Amy die de meest gekke ideeën bedenkt om haar verloofde een hak te zetten. De ene actie is nog gekker dan de ander en dat zorgt voor een grappige toon in het verhaal. Haar eigen kat ontvoeren en haar nieuwe appartement zo inrichten dat het haar verloofde niet opvalt dat ze in een andere omgeving verblijft. Niets is haar te gek. Als lezer is dat grappig, maar het maakt ook nieuwsgierig hoe ver Amy zal gaan in haar wraakacties. Jane Fallon weet dat in Even goede vrienden goed te verpakken, want in het 350 pagina’s tellende boek zitten zeker een aantal leuke verrassingen verstopt. Wendingen die onverwacht zijn en het verhaal met de bladzijde leuker maken om te lezen.

Wanneer je als lezer ook Mijn zoete wraak van Jane Fallon gelezen hebt, dan zal Even goede vrienden mogelijk als een herhaling van een succesformule voelen. Hoewel de verhalen wat anders zijn ingericht, lijken ze dermate veel op elkaar dat het eigenlijk niet de moeite is om beide te lezen. De personages zijn verschillend, maar de overige overeenkomsten zijn enorm. Beide verhalen zijn op dezelfde manier opgebouwd. De hoofdpersonen werken in dezelfde sector. Zelfs de grapjes lijken soms wel opvallend veel op elkaar. Wanneer de lezer ook Mijn zoete wraak heeft gelezen, neemt dat een deel van leesplezier weg. In deze beoordeling verliest Even goede vrienden dan ook een hartje door het gebrek aan originaliteit.

Even goede vrienden door Jane Fallon is een grappig, luchtig verhaal over een actrice die ontdekt dat haar partner vreemd gaat. Ze wurmt zich in de meest gekke situaties, wat heerlijke leesmomenten oplevert. Minder is het feit dat dit verhaal erg veel lijkt op een ander boek van dezelfde auteur. Goed voor flink wat uurtjes leesplezier.

Recensie: Even goede vrienden - Jane Fallon

Even goede vrienden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen…
  De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen