• onze waardering

Klein Konijn - niet verdwaald – John Bond  RECENSIE

Recensie: Klein Konijn - niet verdwaald – John Bond 

Klein konijn is gek op taart dus Mama Konijn besluit om samen met hem een bessentaart te maken. Maar de bessen zijn op, dat kan toch niet?! Zonder bessen geen taart, dus Klein Konijn neemt het heft in handen en gaat op zoek naar bessen voor de taart.

Gedreven door zijn liefde voor taart doorkruist hij verschillende gebieden op zoek naar bessen. Hij is niet te klein om alleen op pad te gaan en hij moet en zal bessen vinden. Of hij de bessen zal vinden is nog maar de vraag, maar één ding is zeker: hij is niet verdwaald!

Klein Konijn - niet verdwaald is een grappig kinderboek waarin vooral de focus wordt gelegd op de kleurrijke prenten en minder op de tekst. De voorlezer kan de tekst dus zelf aanvullen of verduidelijken indien nodig, maar door de duidelijke prenten vermoed ik niet dat dit echt nodig zal zijn. Er wordt veel ruimte gelaten voor de interpretatie van de kinderen en hun fantasie.

Humor is een belangrijk onderdeel van dit verhaal. Door de weinige tekst zou je denken dat dit verhaal al voor erg jonge kinderen geschikt is, wat ook zo kan zijn, maar de humor die John Bond gebruikt in het verhaal is echt op niveau van de oudere kleuters en zelfs lagere school kinderen. Als volwassen lezer moest ik soms zelf luidop grinniken bij de hilarische situaties en grapjes in het verhaal.

Klein Konijn is een eigenwijs personage dat het natuurlijk allemaal veel beter weet dan zijn mama. Hij is stoer en slim en wil dit dan ook aan iedereen die hij tegenkomt laten zien. In deze eigenschap zullen zeker veel kinderen zich herkennen. Klein Konijn valt zonder twijfel te vergelijken met de meeste 5/6 –jarige kinderen die ook willen tonen dat ze alles zelf kunnen en hiervoor echt wel groot genoeg zijn.

De prenten in Klein Konijn - niet verdwaald zijn heel erg mooi. John Bond gebruikte hiervoor verschillende technieken en maakte ze tot ware kunstwerken. Ze zijn dan ook minstens even belangrijk als de geschreven tekst en samen maken ze van Klein Konijn - niet verdwaald een prachtig kinderboek waar zowel kinderen als hun ouders zonder twijfel van zullen genieten.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Klein Konijn - niet verdwaald is het debuut van illustrator en schrijver John Bond en hij is er heel duidelijk in geslaagd om hiervan een prachtig kinderboek te maken. De illustraties, de tekst en de humor; alles klopt en vormt een mooi geheel. Het is kortom een prachtig kinderboek en ik kijk al uit naar het volgende verhaal!

Recensie: Klein Konijn - niet verdwaald – John Bond 

Klein Konijn - Niet verdwaald

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na Benji Davies, bekend van De kleine walvis, is John Bond het nieuwe grote prentenboekentalent. In Klein Konijn – (Niet) verdwaald verrast John Bond jong en oud met een origineel en sprankelend verhaal over een wel heel ondernemend konijn. Een prentenboek om van te smullen!
    Klein Konijn bakt een taart. Maar de bessen zijn op. En zonder bessen geen taart. Dus gaat Klein Konijn op zoek naar bessen. Hij steekt de oceaan over, beklimt bergen en trekt door donkere bossen zonder oog te hebben voor alle gevaren onderweg. Want hij is heus niet te klein en ook niet te koud. En hij is al helemaal niet verdwaald… Of toch wel?
    Voorleessucces gegarandeerd met dit heerlijke nieuwe prentenboek dat verrassend afloopt. Alle peuters en kleuters zullen Klein Konijn onmiddellijk in hun hart sluiten!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen