• onze waardering

Rijst & co - Nisha Katona RECENSIE

Recensie: Rijst & co - Nisha Katona

Rijst & co gaat natuurlijk over rijst. Want wat kun je allemaal met dit- best wel saaie - goedje? Stiekem zijn veel producten gemaakt van rijst, denk bijvoorbeeld eens aan rijstmelk of sommige cornflakes. Niet alleen de standaardgerechten zoals rijst met kip kun je maken, maar ook een ontbijtje of een dessert.

Een erg leuk boek, dat veel vernieuwende recepten van - hoe kan het ook anders - rijst bevat. In de winkel zou dit exemplaar niet direct mijn aandacht trekken, omdat mijn eerste indruk is dat Rijst & co alleen maar over rijst gaat. Het boek moet dus erg zijn best doen om zichzelf te bewijzen.

Maar het receptenboek doet dat zeker. Ik maakte namelijk twee overheerlijke gerechten die ik in  eerste instantie zelf niet aan rijst zou koppelen. Het eerste gerecht zijn kipstukken in een knapperig krokant rijstkorstje. Bij dit gerecht paneer je de kip als het ware. Je dompelt de kip in een vettig mengsel van mayonaise, knoflook en citroensap. Hieraan plakken de gestampte rice crispies - ja, die cornflakes! - met de kruiden. Even in de oven en daar staat je heerlijke kiphapje. De smaak was erg goed, de kip was namelijk perfect gaar en was niet droog. De kruiden proef je goed en het vettige van de mayonaise was totaal verdwenen. Een aanrader om vaker te maken. En ook nog eens een gemakkelijk gerecht.

Als tweede maakte ik Gin toniczalm. Alleen vanwege de naam al wilde ik dit gerecht proberen. Je marineert de zalm echt letterlijk in een mengsel van gin en tonic met kruiden. Dit moet je een paar uur laten staan, zodat de smaak goed in in de zalm trekt. Daarna wikkel je dit in aluminiumfolie en gaar je de gemarineerde zalm in de oven. Wat een heerlijk gerecht is dit uiteindelijk geworden.

Ik moet zeggen dat Rijst & co je verrast. Nisha Katona kan haast toveren met rijst en haar ideeën zijn erg goed en origineel. Er staan weinig gerechten in die ikzelf al kende en het varieert van kleine tapashapjes tot dessert, lunch, ontbijt en hoofdgerechten. Zo kun je heel de dag rijst met smaak eten, soms zelfs zonder dat je weet dat je dit witte goedje aan het eten bent.

Naast dat de gerechten uit Rijst & co je verrassen staan er ook echt mooie kwaliteitsfoto’s in het boek. Het enige minpuntje is dat niet bij ieder gerecht een foto staat en toch sla je deze recepten dan over om te koken.

Al met al verrast Nisha Katona je met Rijst & co. Wat een heerlijk kookboek, ook voor de niet-rijstlovers onder ons. Stap eens uit je comfortzone en geniet eens van gerechten die je helemaal niet zo snel zou eten. Aanrader!

Recensie: Rijst & co - Nisha Katona

Rijst & co

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Haal meer uit rijst met Rijst & co en breid je repertoire bijzondere rijstgerechten uit. Maak eens jambalaya uit de Cajunkeuken of jollofrijst, het ultieme West-Afrikaanse feestgerecht. Doe meer met risottorijst en schotel je gasten Italiaanse arancini voor. Maak de
    ultieme pilav, of koop dessertrijst om overheerlijke nagerechten op basis van rijst te maken. De recepten in Rijst & co laten zien dat rijst een van de meest veelzijdige producten ter wereld is. Van voorgerechten tot en met desserts en zelfs rijst als onderdeel van het onbijt. Rijst & co leert je koken met diverse soorten rijst: van wilde rijst uit Noord-Amerika, rode rijst voor Hongaarse soep, kleefrijst voor Chinese lotusbladpakketjes, zilvervliesrijst voor een Peruaanse salade en pandanrijst voor een Koreaanse bibimbap met rundvlees. Rijst & co geeft goede informatie over alle rijstsoorten ter wereld en diverse kooktechnieken om deze te bereiden: de absorptie- en afgietmethode, het gebruik van de rijstkoker en meer. Van rijstepap met karamel en rood fruit, zomerse salade met rode en zwarte rijst, hartverwarmende kedgeree, Creools rijstdonuts, polloz arroz en meer.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen