• onze waardering

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? - Fay Weldon RECENSIE

Recensie: Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? - Fay Weldon

In dit boek vertelt Fay Weldon hoe lastig het kan zijn om als schrijver afgewezen te worden. Want wat moet je doen als niemand je boek uit wil geven? Heb je al dat harde werk dan voor niets gedaan? Of heb je misschien iets verkeerd gedaan? Deze en meer belangrijke dingen werkt Weldon uit in dit korte handboek voor de afgewezen schrijver.

Er zijn inmiddels best veel mensen die zelf schrijven en hopen dat hun werk uitgegeven zal worden. Helaas is het zo dat 9 op de 10 boeken nooit gepubliceerd worden. In Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? beschrijft Weldon veelgemaakte fouten en onderbouwt waarom je bepaalde dingen beter niet kunt doen. Deze worden in verschillende punten uitgewerkt, van a tot en met e, f of een andere letter of cijfers.

De ondertitel van dit boek is ´Handboek voor de afgewezen schrijver´. Dit is gemakkelijk te verklaren, omdat er allerlei informatie in staat voor afgewezen schrijvers die graag willen dat iets van hun werk gepubliceerd wordt. De vraag die de titel stelt spreekt ook voor zich, dus het is al snel duidelijk wie de doelgroep van dit boek is.

Niet alle zinnen zijn even gemakkelijk te lezen, omdat ze vaak wat lang zijn. Voor schrijvers is dit misschien niet zo’n groot probleem, maar als je dit boek puur uit interesse leest, zal je soms dingen twee keer moeten lezen om ze duidelijk te krijgen. Dit is eigenlijk best gek voor een boek dat schrijvers uitlegt wat ze fout doen, en dit is daarom ook het grootste minpunt aan het boek.

Aan de hand van bekende schrijvers, bekende werken of producties legt Fay Weldon uit wat gezien wordt als succesvol en wat niet. Achterin het boek Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? staat dan ook een lijst met de literatuur die in dit handboek voorkomt. Niet alles is even bekend, en soms wordt er van uitgegaan dat je als (beginnend) schrijver bijna alle boeken hebt gelezen. Of dat zo is, is nog maar de vraag en verschilt ongetwijfeld per persoon.

Met een handige Q and A sectie (vragen en antwoorden) geeft Weldon antwoord op veelgestelde vragen. Deze antwoorden worden duidelijk en uitgebreid beantwoordt, wat erg kan helpen als je als schrijver vastloopt. Je hoeft natuurlijk niet alles te lezen, maar er staan ongetwijfeld dingen in die op jou van toepassing zijn.

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? is een goed en behulpzaam boek voor iedereen die graag gepubliceerd wil worden, maar hier nog moeite mee heeft. In verschillende stukken en onderdelen wordt onderbouwd wat er fout kan gaan, hoe je dit kunt verbeteren en wat je moet voorkomen wanneer je jouw manuscript opstuurt. Een echte aanrader voor iedere beginner!

Recensie: Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? - Fay Weldon

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Handboek voor de afgewezen schrijver
  Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? van Fay Weldon is een must voor elke beginnende schrijver die wil weten wat je níét moet doen om wél uitgegeven te worden.
  In dit handboek voor afgewezen schrijvers legt Weldon uit waarom je manuscript keer op keer wordt afgewezen en geeft ze tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw boek wél opvalt en gelezen wordt.
  Fay Weldon was een begenadigd copywriter voordat ze doorbrak als literair auteur. In Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? brengt ze haar kennis uit de reclamewereld en jarenlange ervaring als romancier samen. Ze leert de beginnende auteur niet alleen waar een goede roman aan moet voldoen, maar vooral ook hoe je de uitgever en literair agent moet verleiden.
   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen