• onze waardering

Huis vol leugens - Nicci French RECENSIE

Recensie: Huis vol leugens - Nicci French

Neve Conolly krijgt op een doordeweekse ochtend een berichtje van haar minnaar Saul met de vraag of ze langs kan komen. Nadat de rest van haar gezin is vertrokken naar werk en school gaat ze naar zijn appartement. Daar treft ze Saul dood aan, vermoord, met het moordwapen naast zich. In plaats van de politie te bellen maakt ze het hele huis volledig schoon. Zo wist ze alle sporen van haar aanwezigheid en hun affaire uit, maar ook alle sporen van de dader..

Huis vol leugens is mijn eerste boek van Nicci French. Na een hoop goede recensies gelezen te hebben over onder andere de Frieda Klein-serie kan ik mezelf dan eindelijk ook wagen aan een heuse Nicci French! Met hooggespannen verwachtingen begon ik dan ook in dit boek. En die zijn zeker uitgekomen! Huis vol leugens heeft alles wat een goede thriller nodig heeft: een gewelddadige moord, een lange lijst met mogelijke daders en een aantal verrassende plotwendingen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Neve, een getrouwde vrouw, moeder van 3 kinderen én de minnares van een vermoorde man. Als lezer weet je net zoveel als Neve: het is een volkomen raadsel wie de moordenaar van haar geliefde Saul is en waarom de moord gepleegd is. Een super spannend en dreigend verhaal is dit niet, maar Nicci French weet het verhaal zeker wel mysterie te geven en zet de lezer echt aan het speuren naar het hoe en waarom van deze brute daad. Een hoog 'speur-gehalte' dus in Huis vol leugens. De problemen van Neve stapelen zich ook al snel op, en ze lijkt verstrikt te raken in een web vol leugens. Naast dat de vermoorde man haar minnaar was is het ook nog eens haar baas. Natuurlijk komt er ook een rechercheur aan te pas die het haar wel erg moeilijk maakt, en niet te vergeten haar nieuwsgierige collega’s die ze elke dag onder ogen moet komen. Ondertussen gaat het ‘gewone’ familieleven ook door en komen er vrienden uit het verleden om de hoek kijken die één voor één een rol spelen in dit verhaal. Heerlijk om te lezen hoe Neve de waarheid telkens moet verdraaien om zelf niet verdacht te worden.

Nicci French heeft een ontzettend fijne schrijfstijl: het verhaal leest heel vlot weg en heeft geen moment verveeld. Steeds weet het schrijversduo weer een draai aan het verhaal te geven waardoor alles nét even anders loopt dan je had gedacht. Hoe houd je in vredesnaam belangrijke informatie over een moord en een affaire stil tegen je man, collega’s, vrienden en de recherche? Huis vol leugens heeft een prachtige cover met 2 tulpen, die goed bij het verhaal aansluit. De nieuwste standalone van Nicci French is al met al een dikke aanrader!

Recensie: Huis vol leugens - Nicci French

Huis vol leugens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Huis vol leugens is de nieuwste literaire thriller van Nicci French, hun eerste boek na de veelbekroonde Frieda Klein-serie.
  De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega's en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in februari

 • Dit zijn de mooiste Harry Potter covers

 • 10 emotionele fases die je doorloopt bij de release van een nieuwe boek

 • De knapste mannen in Netflix Orginal series

 • Redenen dat de winter een fantastisch seizoen is voor boekenwurmen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen