• onze waardering

Het grote kunst doeboek - Paul Thurlby RECENSIE

Recensie: Het grote kunst doeboek - Paul Thurlby

Het grote kunst doeboek van Paul Thurlby is een geweldig boek voor alle creatieve kinderen. In dit boek maak je zelf kunstwerken na, maak je kunstwerken af, leer je kritisch kijken en nog veel meer. Ondertussen leer je ook nog allerlei dingen over bekende kunstwerken.

Het grote kunst doeboek bevat een dik stuk karton aan de achterkant van het boek. Hierdoor is het prettig om in het boek te werken zonder dat je het op tafel hoeft te leggen. Het grote kunst doeboek is een zeer gevarieerd boek. Soms maak je een kunstwerk af en daarna leer je kritisch te kijken doordat je bepaalde kleine details moet opzoeken. Deze afwisseling maakt dat het boek interessant blijft en dat je verder wilt gaan werken om te ontdekken welke opdracht je nu weer zult gaan krijgen. Naast de creatieve opdrachten, bevat het boek ook veel informatie bij schilderijen. Zo leer je wanneer het is gemaakt, door wie en nog wat achtergrond informatie. Dit maakt het boek erg geschikt om kinderen kennis te laten maken met kunst. Het boek is erg geschikt voor kinderen in de bovenbouw. Voor jongere kinderen zal dit boek te moeilijk zijn, maar wat oudere kinderen zullen zeker van dit boek genieten. Het is een ideaal boek voor in de vakantie en op regenachtige vrije dagen. Dan zullen kinderen zeker uren zoet zijn met het werken in dit boek. 

Ik heb zelf een aantal opdrachten in dit boek gemaakt en zeker het tekenen in het raster was nog best moeilijk, maar is heerlijk om te doen!

Sommige opdrachten waarbij je kleine details moet opzoeken in het kunstwerk zijn best lastig. Wanneer je er echt niet uitkomt, kun je kijken aan de achterkant van de pagina om de antwoorden te vinden. 

De pagina’s in Het grote kunst doeboek zijn van wat dikker papier. Dit werkt erg prettig en zorgt ervoor dat het boek tegen een stootje kan.  

Hier maak je zelf een kunstwerk na door gebruik te maken van een raster.

Hier leer je kritisch kijken naar kunstwerken.

Concluderend heeft Paul Thurlby met Het grote kunst doeboek een geweldig boek gemaakt voor alle kinderen die graag creatief bezig willen zijn en willen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Het boek is erg gevarieerd en daarom geef ik dit boek 5 hartjes. 

Het grote kunst doeboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Paul Thurlby is een Engelse illustrator en werkt onder meer voor The Guardian, The Times, The New Yorker en Vanity Fair. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de befaamde National Gallery in Londen hem benaderde om een doeboek voor kinderen te maken aan de hand van beroemde kunstwerken.
  Het resultaat is een boek waarmee je aan de slag kunt, of je nou zeven bent of veertien. Zoek naar details in de jungle van Rousseau, leer een prinses te tekenen zoals Uccello, maak een onvoltooid werk van Michelangelo af en geef de Dame met eekhoorn en spreeuw van Holbein nog meer dierenvriendjes. Al tekenend en kijkend leer je wereldberoemde werken kennen – beter zelfs dan menig museumbezoeker, want je leert tekentrucjes en ontdekt feitjes uit de tijd van de schilders zelf.
  Een boek om een zomervakantie lang mee aan de slag te gaan. Of af en toe een uurtje tussendoor.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen