• onze waardering

The Darkest Star (Origin #1) - Jennifer L. Armentrout RECENSIE

Recensie: The Darkest Star (Origin #1) - Jennifer L. Armentrout

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de Luxen een invasie pleegden op onze Aarde. De Luxen en de mensheid leven nu in harmonie samen. Wanneer de zeventienjarige Evie Luc ontmoet, begint haar wereld te veranderen. Ze blijven elkaar tegenkomen, en Evie komt er snel genoeg achter dat Luc geen mens is. Wat is hij dan, aangezien hij beweert geen Luxen te zijn? Evie gaat steeds meer en meer om Luc geven, terwijl ze weet dat hij gevaarlijk is. Voordat ze het weet wordt ze steeds meer en meer verstrengeld in de wereld van de Luxen. Maar of dat ook goed voor haar is…?

The Darkest Star is het eerste deel van de spin-off-serie van de Lux-serie. Het speelt zich vier jaar na de invasie van de Luxen af, en het volgt Evie en Luc. Evie is een doodnormaal meisje, die in het laatste jaar van high school zit. Ze heeft veel van de Luxen gehoord, maar is er nog nooit echt mee in contact gekomen. Luc daarentegen is allesbehalve doodnormaal. Wanneer het boek begint, voelt het een beetje als het begin van het eerste deel van de Lux-serie. Een normaal meisje komt in contact met een buitenaards wezen. Hierdoor word je in het begin bang dat deze spin-off te veel gaat lijken op de ‘echte’ Lux-serie, maar niets is minder waar.

Wanneer we kijken naar de personages in dit boek, is Evie een prima personage. Om eerlijk te zijn is er niet veel speciaals aan Evie, en lijkt ze op veel gebieden veel op Katy (het vrouwelijk hoofdpersonage in de Lux-serie). Het was beter geweest als Jennifer L. Armentrout van Evie een ander personage had gemaakt dan Katy. Hun karakters lijken op elkaar in de zin dat je als lezer het gevoel hebt om Evie vaak wakker te schudden, hetzelfde gevoel dat we bij Katy ook wel eens kregen. Daarnaast toont Luc ook veel gelijkenissen met Daemon. Ook hij is ergens wel een badboy en zeer mysterieus. Echter was het wel erg interessant om te lezen hoe de relatie van Evie en Luc zich ontwikkelde. Ze groeide meer en meer naar elkaar toe, terwijl ze nog steeds geheimen voor elkaar hadden.

Het grootste pluspunt aan dit boek is de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout. Ze schrijft op een manier waardoor je niets anders kan dan in het boek te blijven hangen. Je wilt het boek gewoon niet wegleggen! Ze schrijft vlot, soms een beetje kinderachtig, maar het verhaal blijft wel door je hoofd spoken. Daarnaast was het verhaal zelf ook gewoon interessant. Voor de echte Lux-fans onder ons zou het fantastisch zijn om te lezen hoe de aarde eruit ziet, een aantal jaar na de invasie. Daar wordt in The Darkest Star antwoord op gegeven. Maar ook voor de mensen die de Lux-serie nog niet gelezen hebben, zal The Darkest Star plezierig zijn. Alleen ben je dan niet bekend met sommige termen, wat het lezen wat lastiger zou kunnen maken.

The Darkest Star is een goed eerste deel van deze nieuwe spin-off-serie. Het eindigt niet met een hele erge cliffhanger, maar toch blijven er vragen over waar je graag het antwoord op wilt weten. Daarom zou je niet kunnen wachten tot het volgende deel!

Recensie: The Darkest Star (Origin #1) - Jennifer L. Armentrout

The Origin 1 - The Darkest Star

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "The darkest star' is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In "The darkest star' komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc "gewoon' een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. "The darkest star' is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen