• onze waardering

Wat eten we vanavond? 2 - Gezonde drukte RECENSIE

Recensie: Wat eten we vanavond? 2 - Gezonde drukte

Wat eten we vanavond? De vraag wordt vaak eenvoudiger gesteld dan beantwoord. Het is altijd weer nadenken wat te koken. Het moet snel gaan maar het moet ook een beetje gezond zijn en je wil natuurlijk ook niet elke week hetzelfde eten.

“Gezonde drukte”, een groep van vier mama’s probeert deze vraag te beantwoorden door middel van zo’n vijftig hoofdgerechten met de focus op snel en gezond. Ze tonen aan dat je ook een drukke baan kan combineren met gezond en vers koken zodat je geen enkel excuus meer hebt om niet in de keuken te duiken.

Wat eten we vanavond? 2, bevat een groot aanbod aan hoofdgerechten die verdeeld worden in verschillende hoofdstukken zoals hoofdgerechten met gevogelte, hoofdgerechten met vis, hoofdgerechten vegetarisch,... ook zitten er hoofdstukken tussen met soepen en dranken, ontbijtinspiratie, lunch en tussendoortjes,...

Voor de vormgeving van het boek koos men voor een rustige, overzichtelijke en moderne stijl. In een oogwenk zie je wat het recept inhoudt en welke ingrediënten er gebruikt worden en door de duidelijke foto’s zie je ook hoe het resultaat er uit hoort te zien.

Wat ik erg handig vind aan dit boek is dat de meeste recepten op voorhand gemaakt kunnen worden. Of toch onderdelen hiervan. Zo kan je op dagen dat je meer tijd hebt al voorbereidingen treffen voor de andere dagen en op die manier genieten van een lekkere en gezonde maaltijd.

Hoewel de recepten allemaal stuk voor stuk gezond zijn, zijn de ingrediënten toch eenvoudig. Het gaat vooral om kleine veranderingen die er gemaakt worden en die een gerecht op die manier gezonder maken. Niet alleen het koken gaat dus snel, ook het uitzoeken van de boodschappen verloopt vlot en is hierdoor haalbaar in een druk leven.

Wat eten we vandaag? 2, bevat een rijk gamma aan recepten die er allemaal even lekker uit zien. Het was dan ook niet simpel om een keuze te maken. Om eens iets volledig nieuws te maken koos ik voor het Thais kokossoepje boordevol groenten en kip en paprika madras.

Thais kokossoepje boordevol groenten en kip

Als je de soep op de foto ziet dan loopt het water je al in de mond. Het ziet er enorm romig en smaakvol uit en het is eens wat anders als een traditionele soep. 

De “gezonde drukte” geeft bij het recept aan dat je de soep met of zonder kip kan maken. Ik besloot om deze zonder kip te maken omdat we al genoeg vlees eten in onze maaltijden en er niets mis is om eens voor een vegetarische optie te kiezen.

Ik heb het recept verder exact gevolgd en de bereiding hiervan verliep erg vlot. Het snijden van de groenten is het meeste werk maar als je graag kookt dan is dit zelfs een leuk werkje. Tijdens het maken van de soep gaat de keuken al snel heerlijk ruiken dus toen de soep klaar was hebben we hem dan ook meteen geproefd. Hij smaakt minstens even lekker als hij er uit ziet en het is echt een ware aanrader. Ik zou durven zeggen dat dit één van de beste soepen is die ik ooit gegeten heb en ik maak deze soep met plezier vaker vanaf nu.

Paprika madras

Als tweede testte ik het recept voor paprika madras. Madras was iets waarvan ik al gehoord had maar wat ik nog nooit gegeten of gemaakt had. Tegen alle verwachtingen in bleek de saus helemaal niet zo moeilijk te zijn om zelf te maken en hij zit echt boordevol gezonde groenten.

Net zoals bij de soep kan het recept eigenlijk niet mislukken als je de stappen goed volgt. Wabbeer de saus klaar is kan je hem invriezen of in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Het vullen van de paprika’s is dan nog maar een eenvoudige taak en je zit diezelfde avond vrij snel aan tafel voor een gezonde maaltijd.

Ik vreesde even dat de smaak van de madras saus te fel in de paprika zou trekken maar dit gebeurt niet. De schil is sterk genoeg om de smaak niet volledig op te nemen en de paprika gecombineerd met de rijst, het gehakt en de madras saus is erg lekker. Ook dit recept is zeker voor herhaling vatbaar.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Het gebeurt zelden dat een boek over gezonde voeding mij zo kan overtuigen maar Wat eten we vandaag? 2, deed dit zonder twijfel. “Gezonde drukte” maakte haar missie waar en bracht een boek op de markt met recepten die echt eenvoudig en snel klaar zijn maar toch gezond. Wat mij betreft zijn ze in hun missie geslaagd en ik zie graag nog meer van hun recepten!

Recensie: Wat eten we vanavond? 2 - Gezonde drukte

Wat eten we vanavond? 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vers en gezond koken op drukke dagen is niet haalbaar? Toch wel! De mama’s van Gezonde Drukte tonen je opnieuw hoe je in de dagelijkse rush lekkere en gezonde gerechten op tafel zet. Met pure, verse ingrediënten én met applaus van het hele gezin. In Wat eten we vanavond? 2 vind je ruim 50 hoofdgerechten die snel klaar zijn, maar ook soepen, tussendoortjes, groentesauzen en heel wat praktische tips. Dit boek helpt je op weg naar een gezond eetpatroon met veel zichtbare én onzichtbare groenten. Wat eten we vanavond? 2 is een boek waar je elke dag plezier aan beleeft en waarvan het hele gezin mee geniet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen