• onze waardering

Heel Holland Bakt: Kinderbakboek  RECENSIE

Recensie: Heel Holland Bakt: Kinderbakboek 

Heel Holland Bakt is een populaire bakwedstrijd waarin thuisbakkers het wekelijks tegen elkaar opnemen om de titel van ‘Beste thuisbakker van Nederland'. Maar daar stopt het natuurlijk niet, veel van de kijkers gaan thuis aan de slag met de recepten of worden geïnspireerd door de creaties die ze op tv zien. 

Met het Heel Holland Bakt: Kinderbakboek kunnen nu ook kinderen starten met bakken. Met eenvoudige recepten waar ze zelf mee aan de slag kunnen tot recepten waarbij wat hulp nodig is van een volwassene. De vrolijke creaties geven je meteen zin om aan de slag te gaan.

Ik maakte reeds enkele soorten gebak uit het Heel Holland Bakt boek voor volwassenen en vond dit een erg leuk boek om mee aan de slag te gaan. Ik was dan ook erg benieuwd naar het boek voor kinderen.

Op gebied van vormgeving lijken de boeken erg op elkaar. Ook in dit boek werd gekozen voor een strakke vormgeving, duidelijke lijstjes met ingrediënten en een korte en bondige beschrijving van de werkwijze. Tezamen met de foto’s zie je eigenlijk in één oogopslag wat je nodig hebt en hoe het eindresultaat er uit hoort te zien. Door het gebruik van de kleuren en de leuke thema’s is het boek nog eens extra aantrekkelijk voor kinderen.

Het Heel Holland Bakt: Kinderbakboek is ingedeeld in zeven verschillende thema’s die erg aansluiten bij de leefwereld en interesses van kinderen. Zo heb je thema’s zoals circus, glitter & glamour, ridders & piraten, dierentuin,... er is voor elk feestje wel wat te vinden en het zijn stuk voor prachtige en originele baksels.

Met de verjaardagen van mijn petekindje verras ik hem graag met een zelfgemaakt baksel. Hij houdt van cijfers en letters en werd drie dus de keuze was deze keer snel gemaakt bij het zien van de cijfertaart in het boek. Omdat je van bakken honger krijgt besloot ik voor mezelf de pittige pizzamuffins te maken als tussendoortje.

Girly cijfertaart

Aangezien mijn petekindje een jongen is besloot ik het “girly” gedeelte van de taart achterwege te laten. Het recept wordt in de categorie geplaatst van “beetje hulp” maar bleek toch niet zo simpel te zijn als je hem voor het eerst maakt. 

Met de keukenrobot was het deeg voor de cijfers vrij snel klaar. Het uitsnijden was iets meer detailwerk maar was op zich zeker wel haalbaar. Het moeilijkste bleek uiteindelijk het verplaatsen van de gebakken koeken te zijn. Ze zijn vrij fragiel en je moet echt enorm voorzichtig zijn om te voorkomen ze breken. 

Eens deze stappen zijn afgerond is de crème au beurre die in het recept gebruikt wordt vrij snel klaar en is het maar een kwestie van spuiten en versieren. In plaats van roze versiering koos ik voor chocolade en kleurrijk snoep. De taart viel erg goed in smaak en is een ware aanrader op kinderfeestjes!

Pittige pizzamuffins

Tussen alle zoete baksels is er ook een hoofdstuk te vinden met hartige recepten. Hier vond ik pittige pizzamuffins, die eigenlijk een soort opgerolde mini-pizza’s bleken te zijn.

Ze zagen er erg uitnodigend uit en hoewel de manier waarop deze pizza’s gemaakt worden erg simpel is, was ik er zelf nooit op gekomen. Het deeg lijkt erg op deeg dat je voor klassieke pizza’s gebruikt. Eens dat klaar is, is ook meteen het meeste werk achter de rug. Het uitrollen, beleggen, oprollen en snijden van de pizza gaat erg vlot.

Na even rijzen mogen ze in de oven en zijn ze al snel gebakken. De smaak is vergelijkbaar met die van een klassieke pizza maar door de vorm is het eigenlijk een heel smeuïg pizzagebakje. Ze zijn zo lekker dat je je moet inhouden want voor je het weet heb je ze allemaal opgegeten!


Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Net zoals het boek voor volwassenen is ook Heel Holland Bakt: Kinderbakboek een echte aanrader. De recepten zijn erg origineel en aansprekend voor zowel kinderen als volwassenen. Ik vond het een plezier om met dit boek aan de slag te gaan en ga er nog vaak gebruik van maken.

Recensie: Heel Holland Bakt: Kinderbakboek 

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

  • Auteur:

    Diverse
  • Verschenen:

    26 februari 2019
  • Uitgave:

    ISBN 9789021571737
    Uitgever Kosmos
    144 pagina's
  • Uitgever:

    Kosmos
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In het Heel Holland Bakt Kinderbakboek vind je de allerleukste bakrecepten om voor en mét kinderen te maken. Samen koekjes bakken, een over-de-top verjaardagstaart voor een kinderfeestje of een lekkere (gezonde) traktatie voor in de klas. Leuk om te doen, en jong geleerd is oud gedaan. Pepernoten of Halloweencupcakes, een vrolijke fruitpizza of chocoladesalami (handig, zonder oven!) of de allerlekkerste zelfgebakken pannenkoeken op zondagmorgen. Dat wordt smullen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen