• onze waardering

Mijn lief op Coney Island – Billy O'Callaghan RECENSIE

Recensie: Mijn lief op Coney Island – Billy O’Callaghan

Al zo’n 25 jaar ontmoeten Michael en Caitlin elkaar eens per maand op Coney Island voor hun geheime relatie. De (inmiddels) veertigers zijn beide getrouwd met iemand anders, maar niet gelukkig in hun huwelijk. In Mijn lief op Coney Island beschrijft Billy O’Callaghan een van deze middagen. Een middag die gekleurd wordt door aankomende veranderingen in hun levens, aangezien Michael’s vrouw Barbara net te horen heeft gekregen dat ze kanker heeft, en Caitlin’s man Thomas promotie kan gaan maken binnen zijn bedrijf wat een verhuizing tot gevolg zal hebben. De beschrijving van deze middag op Coney Island wordt afgewisseld met terugblikken op hun relatie en andere gebeurtenissen uit de levens van Michael en Caitlin.

Hoewel Mijn lief op Coney Island een overspelige relatie beschrijft lijkt het vooral te gaan over liefde. Wat is liefde en welke vormen kent liefde? En wellicht ook wel de vraag in hoeverre overspel altijd verkeerd is. Is het te gebruiken (en goed te praten) om een huwelijk in stand te houden? En het gaat ook over keuzes maken: kies je voor zekerheid (vasthouden wat je hebt) of voor de liefde? Vragen die overigens niet zozeer beantwoord worden in het boek, maar je kunt er als lezer wel over meedenken.

Het vertelperspectief wisselt tussen Caitlin en Michael. Bij de terugblikken is het duidelijk over wie het gaat, maar bij het verhaal in het heden zijn de (soms snelle) wisselingen in perspectief niet altijd duidelijk. Dit kan wat verwarrend zijn.

Billy O’Callaghan heeft een hele beschrijvende schrijfstijl en hij schrijft ook vol gevoel. De gebeurtenissen en gevoelens op de middag in Coney Island worden gedetailleerd beschreven. Dit maakt dat je je de geschetste situatie goed kunt inbeelden, maar soms zijn de beschrijvingen iets té expliciet, bijvoorbeeld van hun lichamelijke verschijning of de seksuele relatie, dat is iets waar je van moet houden. Een aantal terugblikken in Mijn lief op Coney Island zijn vol gevoel geschreven en daardoor erg indringend en mooi.

Hoewel we door de terugblikken Caitlin en Michael wel wat beter leren kennen blijft er ook veel onduidelijk. Het boek voelt in zekere zin onaf, er zijn nog losse eindjes en ik had als lezer graag meer te weten willen komen over Caitlin en Michael. Over henzelf, hun huwelijk en misschien ook wel over hoe het verder gaat. De personages komen overigens wel realistisch over en de situaties, zoals bijvoorbeeld de sleur in een huwelijk of de impact van bepaalde gebeurtenissen op een relatie, kunnen voor lezers herkenbaar zijn.

Met Mijn lief op Coney Island laat Billy O’Callaghan zien dat hij vol gevoel en emotie kan schrijven. Een interessant liefdesverhaal afgewisseld met terugblikken op het leven. Het boek krijgt overall 3 hartjes, maar sommige van de terugblikken zijn zeker 4 of 5 hartjes waard. Eerder publiceerde Billy O’Callaghan meerdere verhalenbundels, wellicht is hij daarmee toch op zijn best.

Recensie: Mijn lief op Coney Island – Billy O’Callaghan

Mijn lief op Coney Island

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Mijn lief op Coney Island vertelt Billy O'Callaghan over de affaire van Michael en Caitlin. Op een koude winterdag ontmoeten ze elkaar op Coney Island, zoals ze al een kwarteeuw eens per maand doen. Coney Island is hun geheime toevluchtsoord, de ontmoetingsplek voor hun rendez-vous.
    Nu, midden in een sneeuwstorm, voelt dit verlaten en vervallen recreatieoord als het einde van de wereld. Vandaag bevinden hun levens zich op een kantelpunt. De echtgenote van Michael heeft kanker en de man van Caitlin heeft net een promotie gekregen. Na bijna vijfentwintig jaar heimelijk te hebben doorgebracht staan beiden op het punt de beslissing van hun leven te nemen.
    Een gevoelige en intense roman over liefde en intimiteit –Mijn lief op Coney Island onthult binnen een vertelde tijd van enkele uren een geschiedenis van twee hevig verliefde mensen, die elkaar zo weinig zien.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen