• onze waardering

Made by Ellen - Ellen van Duijn RECENSIE

Recensie: Made by Ellen - Ellen van Duijn

Wie Ellen van Duijn nog niet kent, moet zich schamen! Deze echte foodie geniet met zoveel passie van eten en straalt dit ook echt uit. Ze post de heerlijkste recepten met ontzettend mooie fotografie op de tip-top vormgegeven blog Made by Ellen. De liefde voor eten en koken heeft ze nu ook in een kookboek gezet, met natuurlijk de geweldige fotografie en de allerlekkerste maaltijden, verdeeld in de hoofdstukken roosteren, stomen, koken, grillen, pocheren, roken, bakken, inleggen, poffen en mixen.

Ik maakte zelf een spinazietaart van filodeeg met feta. Altijd al heb ik een spinazietaart willen maken. maar toch heb ik dit nog nooit gedaan. Waarom? Het leek me zo’n enorm karwei en het kon bij mij toch nooit zo lekker worden als in een restaurant. Maar wauw, met dit recept is het niet eens moeilijk en de bereidingstijd is vrij kort. Het ziet er niet helemaal professioneel uit, zoals in een echt restaurant het eruit zou zien, maar het smaakt fantastisch. Zeker een gerecht die nog vaker gemaakt gaat worden! En hoe meer ik oefen, hoe mooier ook het eindresultaat.

Daarna maakte ik de groene enchilada’s. Een groenteprutje maak je klaar in een koekenpan met verschillende kruiden en aubergine, cherrytomaten en mais. Dit prutje gaat in de oven, samen met de dichtgevouwen wraps en kaas. Een paar minuten later staat er een heerlijk gerecht op tafel en het ziet er ook nog super uit. 

Koken uit Made by Ellen is gewoon echt leuk. Waarom? zul je denken. Nou, het kost je weinig tijd en wat je maakt, smaakt ook erg lekker. Ikzelf ga zeker nog meer maken en Made by Ellen ligt al klaar voor een volgende keer om uit te koken. 

Naast de lekkere gerechten is Made by Ellen ook tiptop qua vormgeving. Bij ieder gerecht is een clean witte pagina met de bereiding en de ingrediënten. Daarnaast vind je een paginagrote afbeelding die niet alleen haarscherp is, maar ook elke keer een andere en mooie compositie heeft. 

Ellen van Duijn heeft een prachtig kookboek met Made by Ellen gemaakt. Leuk dat ze haar boek heeft ingedeeld in de hoofdstukken met de bijbehorende bereidingstechnieken. De gerechten die ik maakte smaakten overheerlijk en ik kijk ernaar uit om andere gerechten uit Made by Ellen te maken. Niets op aan te merken dus!

Recensie: Made by Ellen - Ellen van Duijn

Made by Ellen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ellen van Duijn groeide op met smakelijke gerechten uit het restaurant van haar ouders. Elke avond stonden er minimaal twee soorten groente op tafel en haar moeders gravad lax en curry's zijn onovertroffen. Toen ze zelf een gezin kreeg stond ze voor een uitdaging: wél elke dag lekker eten, maar niet te veel tijd in de keuken staan. In Made by Ellen laat ze zien hoe je met eenvoudige kooktechnieken en nét even andere ingrediënten dagelijkse gerechten dat felbegeerde beetje extra geeft. Van een sublieme maar o-zo-simpele pasta, tot een showstopper-bloemkool wellington (mét kaassaus) of eigengerookte makreel: dit boek wil je hebben.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen