• onze waardering

Atlas Obscura - Dylan Thuras RECENSIE

Recensie: Atlas Obscura - Dylan Thuras

Nadat Dylan Thuras de Atlas Obscura had geschreven, kon een vervolg - maar dan speciaal voor kinderen - natuurlijk niet uitblijven. Het is hét boek om kinderen enthousiast en nieuwsgierig te maken naar reizen en om ze te leren over de 100 meest spectaculaire bezienswaardigheden. Ga mee op expeditie en begin aan de reis van je leven!

Een atlas obscura voor kinderen is natuurlijk een fantastisch idee. Er zijn zoveel reisboeken- en gidsen voor volwassenen, maar tegenwoordig zijn verre en bijzondere reizen niet alleen voor volwassenen. Dylan Thuras maakte hier mooi gebruik van en startte een samenwerking met Rosemary Mosco.

Het meest bijzondere aan dit boek zijn de fantastische, sprookjesachtige illustraties door Joy Ang. Ze zitten vol kleur en fantasie. Het is met name mooi hoe ze speelt met donker en licht en met diepte en verschillende perspectieven. Alleen voor de illustraties zou je dit boek al kopen.

Atlas Obscura: voor de jonge ontdekkingsreiziger start met een inleiding, een soort brief voor de lezer. Hieruit blijkt hoe goed de schrijvers aansluiten op het (taal)niveau en de belevingswereld van het kind. Daarna volgt een inpaklijst. Deze is inspirerend, grappig en leerzaam tegelijkertijd. Hierna volgt de inhoudsopgave, of in dit geval wordt het een avonturenschema genoemd. Per land worden twee bestemmingen genoemd die je als jonge ontdekkingsreiziger moet zien. Denk bijvoorbeeld aan de Wereldzadenbank op Spitsbergen, een eeuwigdurende onweersbui in Venezuela of het skelettenmeer in India. Bij ieder land vind je sowieso een plattegrond (inclusief lengte- en breedtegraden voor in Google Maps) en leuke feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat er kleverige rijst aan het cement van de Chinese Muur werd toegevoegd om de muur te versterken, of dat ze in Peru cavia’s eten als traditionele delicatesse? Ook hieruit blijkt dat Dylan Thuras en Rosemary Mosco precies weten wat kinderen leuk en interessant vinden. Over iedere bijzondere bestemming staat in een kort verhaaltje beschreven wat er te zien/horen is en waarom het zo bijzonder is. Door deze korte en luchtige schrijfstijl leest het boek lekker door.

Het boek sluit af met alternatieve avonturenschema’s, manieren om te reizen op snelheid, hoe je kan leren reizen van anderen, tips om meer te lezen en tips voor ontdekkingsreizigers.

Al met al is dit een fantastisch boek voor kinderen om meer te leren over de wereld en over reizen. Het is inspirerend, vrolijk en leerzaam. Een echte aanrader voor in iedere kinderboekenkast.

Recensie: Atlas Obscura - Dylan Thuras

Atlas Obscura

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Atlas Obscura is een ware ontdekkingsreis: ga kriskras de wereld over en bezoek de meest bijzondere plekken op aarde.

  Ga mee op expeditie naar 100 van de meest geweldige plekken op aarde. Hop van land naar land in een keten van attracties: bekijk eerst een Mexicaanse kristallengrot en dan de grootste grot ter wereld in Vietnam. Of ga van een gigantische waterval in Zambia naar een roodgekleurde waterval in Antarctica.

  Beklim bergen, vlieg over het oerwoud heen en verken de diepste oceanen in dit boek vol schitterende illustraties en waanzinnige wetenswaardigheden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen