• onze waardering

7 minuten in de keuken: Maaltijdsoepen - Eva Harlé RECENSIE

Recensie: 7 minuten in de keuken: Maaltijdsoepen - Eva Harlé

Wie wil er op een doordeweekse dag na een lange werkdag nog lang in de keuken staan? Dat moet Eva Harlé ook gedacht hebben toen ze aan de slag ging met 7 minuten in de keuken – Maaltijdsoepen, want in haar nieuwste kookboek belooft ze je dat je 30 overheerlijke recepten kunt maken met slechts 7 minuten voorbereiding. We gingen aan de slag!

Eerst de buitenkant van het boek: de cover. Hierop zie je in weerspiegelende gouden letters de titel van het boek en alvast een van de heerlijke maaltijdsoepen, namelijk de spinaziesoep met feta. De cover ziet er fris uit en roept meteen inspiratie op door de keuze van het gerecht. Een simpele tomatensoep (ook lekker natuurlijk!) mag natuurlijk ook, maar hierdoor word je net even wat meer geïnteresseerd in de rest van het kookboek.

Wat meteen opvalt aan de inhoud van 7 minuten in de keuken: Maaltijdsoepen van Eva Harlé is dat het een dun kookboek(je) is. Slechts 30 recepten, maar genoeg om volop te variëren in de keuken. Het kookboek is ingedeeld in een paar categorieën, namelijk een paar korte tips en trucs, waarna de gerechten volgen die zijn ingedeeld onder maaltijdsoepen met vlees, maaltijdsoepen met vis en vegetarische maaltijdsoepen. Tot slot is er nog een ingrediëntenregister en een hoofdstukje over meten en wegen. Niet te veel lange inleidingen en achtergrondinformatie over de totstandkoming van het kookboek, maar kort en krachtig. Net zoals de recepten.

De recepten! Zoals op de cover van het kookboek prijkt, heeft Eva Harlé 30 recepten voor je gemaakt die slechts 7 minuten voorbereidingstijd kosten. Houd in gedachten dat de bereidingstijd wel langer duurt, zo moeten veel soepen een tijdje koken, bijvoorbeeld 20 minuten. Maar daarmee staat er alsnog snel een heerlijke maaltijd op tafel. Elk recept bestaat uit twee pagina’s, namelijk op de linkerpagina een overzicht van de ingrediënten, een beschrijving en middels foto’s weergegeven hoeveel je van elk ingrediënt gebruikt. Erg origineel bedacht! Hierdoor valt ook direct op dat de gerechten simpel zijn, relatief weinig ingrediënten bevatten en tot slot super gezond zijn door alle verse groenten die worden gebruikt. In slechts een paar stappen heb je een heerlijke, huisgemaakte soep gemaakt.

Tijd om aan de slag te gaan. Het eerste recept dat ik maakte is de pompoensoep. Een super simpel recept waarbij je bijna alle ingrediënten eerst kookt, om ze vervolgens te blenden in de pan. Zoals aanbevolen in het recept topte ik de soep af met wat uitgebakken spekjes, zure room die ik aanmaakte met kurkuma en een takje peterselie. Een hele zachte soep die simpel is, maar toch erg smaakvol.

Het tweede recept dat ik maakte was de kippenbouillon. Ook hier gingen er relatief weinig ingrediënten in de kippensoep, dus ik was benieuwd naar de smaak. Gelukkig stelde ook dit recept niet teleur en stond het ook nog eens erg snel op tafel. Om de soep iets meer vullend te maken, voegde ik er nog vermicelli aan toe en wat extra fijn gesneden groenten. Broodje erbij en klaar!

Iedereen zou dit kookboek in huis moeten hebben. Het boek bevat recepten die snel op tafel staan, lekker zijn en ook nog eens veel groente bevatten waardoor je de aanbevolen hoeveelheid groente met gemak haalt. Je hebt de optie om soepen met vlees en vis af te wisselen met vegetarische soepen, of natuurlijk kun je de recepten zelf ook vegetarisch maken. 7 minuten in de keuken – Maaltijdsoepen van Eva Harlé is een absolute aanrader!

Recensie: 7 minuten in de keuken: Maaltijdsoepen - Eva Harlé

7 minuten in de keuken - Maaltijdsoepen

  • Auteur:

    Eva Harlé
  • Verschenen:

    14 augustus 2019
  • Uitgave:

    ISBN 9789022336380
    Uitgever Manteau
    76 pagina's
  • Uitgever:

    Manteau
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    - Omdat je niet altijd uren in de keuken kunt staan.
    - Omdat je in soep veel groenten kunt verwerken.
    - Omdat een maaltijdsoep een evenwichtige en lekkere maaltijd oplevert.
    3 goede redenen om met slechts 7 minuten voorbereidingstijd een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Daarna rest je nog maar 1 ding: smullen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen