• onze waardering

Spekkie en Sproet: Complot in de trein - Vivian den Hollander RECENSIE

Recensie: Spekkie en Sproet - Complot in de trein - Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet mogen een dagje met Spekkies politieneef, Nelson, mee naar Duitsland, met de trein! Het is de bedoeling dat ze naar de kermis gaan maar onderweg krijgen ze een belangrijk telefoontje. Nelson moet zo snel mogelijk naar Wenen. Er is een oud en kostbaar beeld verdwenen en het is aan Nelson de taak om het beeld op te sporen en terug te halen. Lukt het hem, uiteraard met hulp van Spekkie en Sproet, om het mysterie op te lossen?

Spekkie en Sproet: Complot in de trein is alweer het 18de boek in de reeks detective-verhalen van Vivian den Hollander. Het eerste boek kwam in 1999 uit en sindsdien hebben Spekkie en Sproet al heel wat zaken opgelost. Deze staan los van elkaar dus Spekkie en Sproet: Complot in de trein is heel goed te lezen als je nog niet eerder kennis hebt gemaakt met deze speurneuzen. De schrijfstijl van Vivian den Hollander is zeer prettig, ze schrijft in korte, begrijpelijke zinnen zonder al te veel moeilijke woorden waardoor het ritme van het verhaal overeind blijft. Het is een verademing om niet steeds te hoeven stoppen bij populaire termen of fantasierijke namen. Hierdoor is het ook geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen.

Spekkie en Sproet: Complot in de trein is een spannend detective-verhaal maar niet in de zin van een enorme vaart en reeks gebeurtenissen die zich in rap tempo opvolgen, maar in de vorm van een echte puzzel. Spekkie houdt een ‘verdachten-boekje’ bij waarin ze alle verdachten, en dat zijn er nogal veel, bijhoudt inclusief verdachte kenmerken zoals tassen, jassen, telefoongesprekken ed. Telkens word je als lezer weer op het verkeerde been gezet. Wie heeft het beeld? Nina, Rolf of toch Jesse? En wat zou er in hun tas of koffer zitten? Langzaamaan krijg je als lezer steeds meer aanwijzingen ...

De tekst wordt afgewisseld met paginagrote en strooi illustraties in grijstoon van Julliette de Wit. In elke tekening laat ze een spannende scène zien, iemand die zich verdacht gedraagt of een stukje van een aanwijzing waardoor het een leuke interactie heeft met de tekst en het verhaal nog meer gaat leven. Haar tekenstijl is net als het verhaal toegankelijk en universeel waardoor het iedereen zal aanspreken.

Spekkie en Sproet: Complot in de trein is een spannend detective-verhaal voor kinderen vanaf 7 jaar (Avi 6 niveau). Een aanrader voor iedereen die van speuren en complot-theorieën houdt!

Recensie: Spekkie en Sproet - Complot in de trein - Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet - Spekkie en Sproet: Complot in de trein

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spekkie en Sproet mogen met politieneef Nelson mee naar Duitsland, met de trein! Daar krijgt Nelson een dringend telefoontje: hij moet voor een belangrijke zaak meteen door naar Wenen. Spekkie vindt het prima, nu kan ze lekker speuren. En dat doet ze dan ook. De nachttrein naar Wenen zit namelijk vol mensen die zich verdacht gedragen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen