• onze waardering

Chickslovefood: Het Quick Dinners Kookboek - Nina de Bruijn RECENSIE

Recensie: Chickslovefood: Het Quick Dinners Kookboek - Nina de Bruijn & Elise Gruppen-Schouwerwou

Het Quick Dinners – Kookboek is alweer het achtste kookboek geschreven door Nina de Bruijn & Elise Gruppen-Schouwerwou. De twee auteurs runnen samen het foodblogplatform Chickslovefood.com. Chickslovefood staat erom bekend snelle & gezonde recepten te plaatsen met maar vijf ingrediënten.

De succesvolle formule met vijf ingrediënten wordt ook voorgezet in het Quick Dinners – Kookboek: dit boek bevat 80 recepten die volgens de meiden in 10, 20 of 30 minuten te bereiden zijn. Het boek staat inderdaad vol met recepten en prachtige foto’s waarbij het water je meteen al in de mond loopt. De ingrediëntenlijsten zijn niet heel moeilijk & de recepten zijn kort en overzichtelijk. Geen waslijsten aan ingewikkelde ingrediënten dus én geen moeilijk gedoe in de keuken: de meeste recepten zijn vrij basic, maar toch origineel. Totaal verschillende gerechten komen voorbij: van Aziatische invloeden, lekker Italiaans tot Hollandse pot. Dus voor ieder wat wils.

Ik heb uiteraard ook een paar recepten uitgeprobeerd. Als eerste heb ik gekozen voor een recept dat in 10 minuten te maken moet zijn: Romige kipburgers. De tien minuten vond ik al erg ambitieus en heb ik ook niet gehaald. Maar het gerecht stond alsnog snel op tafel: zeker wel binnen het halfuur.  

Als tweede recept koos ik de filoplaattaart XL: een recept van 20 minuten. Deze tijdsindicatie klopte wel aardig en was ook nog eens goed gelukt! Hele lekkere combinatie met spinazie, parmaham, zongedroogde tomaatjes en kaas: een min of meer gezonde pizza.

Over het algemeen zijn de recepten uit Het Quick Dinners – Kookboek vrij simpel waardoor ze makkelijk (en snel!) te bereiden zijn. Dit is ook duidelijk het doel van Nina & Elise, en daar zijn ze dan ook goed in geslaagd. Als bonus zit er bij een flink aantal recepten een vega-tip of een extra tip voor als je meer tijd hebt of een ingrediënt wilt ruilen of toevoegen.

Sommige recepten uit Het Quick Dinners – Kookboek waren al bekend, maar de meeste zijn wel echt vernieuwend, zoals de Paddenstoelen-pompoen reuze pastei! Of wat denk je van Mexicaanse Shakshuka. Dit zijn beide recepten waar ik nog heel nieuwsgierig naar ben en zeker wil gaan uitproberen! Het Quick Dinners – Kookboek laat ook ruimte over voor creativiteit en eigen invulling aan de recepten: juist omdat er met zo weinig ingrediënten gewerkt wordt ben je vrij om zelf nog ingrediënten toe te voegen en de recepten helemaal naar jouw smaak te maken! Een groot pluspunt is de moeilijkheidsgraad van de recepten: de meesten zien er vrij eenvoudig uit, maar toch heel lekker! Ideaal voor de drukke vaders en moeders, kantoortijgers of studenten.

Recensie: Chickslovefood: Het Quick Dinners Kookboek - Nina de Bruijn & Elise Gruppen-Schouwerwou

Chickslovefood - Het quick dinners - kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een boek met alléén maar recepten voor het avondeten, die dan ook nog eens snel klaar zijn. Jep, the best of both worlds en jij hebt het hier in handen. Nou, eigenlijk the best of three worlds (bestaat dat?), want alle recepten bevatten ook nog eens maar vijf ingrediënten! Of je nou een fulltime huismama bent, vijf dagen per week op kantoor of in de schoolbanken zit; de kans is zeer aanwezig dat het je niet lukt om dagelijks uren bezig te zijn met boodschappen doen en koken.

  Quick Dinners bevat daarom zo'n 80 heerlijke, originele en makkelijke diners die je in 10, 20 of 30 minuten op tafel hebt. Van een paddenstoelen reuzepastei in een half uurtje en een röstischotel met kaas en ui in 20 minuten tot noedels met kabeljauw in 10 minuten. Ja, echt snel dus. En da's wel zo fijn, want dan heb je tenminste tijd over voor het uitgebreid opeten van je gerecht, een sportavondje of een flinke Netflix-sessie. Iets nieuws en gezonds op tafel zetten kan écht elke avond. Kook ze!

  - 80 originele recepten
  - Vijf ingrediënten per recept
  - Alleen maar avondeten
  - Écht snel klaar (10 – 20 – 30 minuten)

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

 • Een man met goede schoenen - Rob van Essen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen