• onze waardering

Nocturna - Maya Motayne RECENSIE

Recensie: Nocturna - Maya Motayne

Een dief zonder gezicht. Een prins zonder hoop. Een ontketend kwaad. De cover van Nocturna vat het verhaal in een paar zinnen al prachtig samen. Nocturna gaat over de jonge Prins Alfehr (Alfie) die zijn broer een paar maanden geleden heeft verloren aan een duister kwaad. Door de dood van zijn broer is hij nu de toekomstige koning van Castallan. Alfie wil zich niet bij zijn dood neerleggen en probeert hem te zoeken en terug te halen. De tweede verhaallijn gaat over Finn, een meisje dat haar ouders is verloren en steelt voor de kost. Iedereen in Castallan heeft een eigen ‘proprio’, een soort persoonlijke magische gave. Finn kan met haar proprio haar eigen gezicht veranderen, iets wat zeker van pas komt voor een dief.

Je waant je even in warmere oorden in Nocturna: het verhaal heeft wat oosterse en exotische invloeden. Maya Motayne maakt veel gebruik van Spaanse woorden in de conversaties en gedachten van de hoofdpersonen. Daardoor voelt het verhaal nog meer aan als iets wat zich afspeelt in een ver buitenland. Heerlijk om even helemaal in weg te duiken op een donkere regenachtige middag.

De meeste Spaanse woordjes zijn herkenbaar en passen goed in het verhaal. Maar er wordt bovenmatig gebruik gemaakt van het woordje ‘maldito’, wat zoiets betekent als ‘vervloekt’. Dit had wat mij betreft wat minder gemogen, en is daarom een klein minpuntje.

Maya Motayne wisselt steeds tussen de perspectieven van prins Alfie en de dief Finn en af en toe wat anderen. Dit zorgt ervoor dat je continu wilt doorlezen. Heel af en toe zijn de conversaties aan de lange kant, waardoor de vaart van het verhaal wat afneemt in sommige stukken. Maar daardoor leren we wel weer de karakters beter kennen. De prins en de dief zijn twee uitersten: steenrijk en straatarm, erg leuk hoe de schrijfster deze verhaallijnen weet samen te brengen en ze het uiteindelijk samen moeten opnemen tegen de kwade magie die ze per ongeluk zelf hebben vrij gelaten. Deze twee personages zijn goed uitgewerkt en als lezer leef je met beide mee. De beste vriend van Alfie, Luca, die ook in het paleis woont had wat mij betreft wat meer aan bod mogen komen, aangezien hij een vrij grote rol speelt in het verhaal.

Het boek heeft een geweldige cover en bevat een mooie kaart van de ‘mundo’, waar de hoofdstad van Castallan op is afgebeeld die onderverdeeld is in de ringen van rijk naar arm. Nocturna is een fijn fantasyverhaal, vol met magie, vooral heerlijk om te lezen met dit herfstige weer: je kan je echt even wanen in een ver, exotisch en magisch oord.

Recensie: Nocturna - Maya Motayne

Nocturna

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.
  Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
  Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen