• onze waardering

Het begin van de rest van je leven - Cathy Kelly RECENSIE

Recensie: Het begin van de rest van je leven - Cathy Kelly

Drie vrouwen, drie verhalen en één verjaardag. 

Ginger is op haar 30e klaar met haar zogenaamde vriendin en haar eigen molligheid. Maar het blijkt lastiger dan gedacht om gewicht en een laag zelfbeeld kwijt te raken - zeker als er een man om de hoek komt kijken… Als Claire met haar man en dochter haar 50e verjaardag groots viert, zetten een paar onverwachte gasten haar wereld op z’n kop. Want hoewel ze zichzelf en de buitenwereld voorhoudt dat haar leven nagenoeg perfect is, heeft de politie daar wat anders over te zeggen… En na jaren proberen is Sam onverwacht zwanger. Terwijl haar man dolblij is, is ze zelf vervuld met angst. Want hoe moet ze in vredesnaam voor een kind zorgen terwijl ze daar niets van af weet?

Het boek neemt je mee in de levensfases die iedereen kent van zichzelf of mensen uit de omgeving. Zwanger zijn en de (faal)angst eromheen; te dik en single zijn; de tijd dat alles instort en je in één klap terug bent bij af. Kelly beschrijft deze fases met een gezonde dosis eerlijkheid, alle onzin negerend die je ooit hebt gehoord. En dit alles zonder dat Het begin van de rest van je leven zijn grappen en diepgang verliest. Want hoewel het op het eerste oog lijkt op het zoveelste Ierse boek met liefdesverdriet, verraad en vriendschap, is dit boek meer dan dat. Het gaat over de druk van de maatschappij op vrouwen om perfect te zijn - qua kledingmaat, qua moederschap en qua het perfecte leventje leiden. Het geeft je de waarheid over hoe kwalitatief uitermate teleurstellend het leven kan zijn, hoe je hier mee om kan gaan, om je daarna gerust te stellen dat het allemaal goedkomt. 

De personages voelen aan als echte mensen door de tegenstrijdigheden en imperfecties die ze met zich mee dragen. Allemaal zijn ze een beetje kapot, maar hebben ze genoeg ballen om met de hulp van anderen op te krabbelen. De gevoelens en gedachtes die je ziet langskomen in Het begin van de rest van je leven zullen voor de meesten ontzettend herkenbaar zijn, net zoals de diversiteit van de karakters en hun struggles met zichzelf en wat het leven hen toewerpt. Dit alles zorgt ervoor dat de karakters van de bladzijdes afspringen en meteen in je hart belanden. Ze groeien als persoon, maken fouten en snappen na een paar decennia nog steeds niet wat ze aan het doen zijn - wie herkent dat nou niet?

Het begin van de rest van je leven is het zoveelste geweldige boek van Kelly, waarin ze ons weer blijft verbazen met haar humor, het gevoel van Ierland dat ze meegeeft en haar visie op het vrouw-zijn. Het is zeker niet een standaard chicklit, maar een feelgoodroman die de maatschappij - en het leven zelf - met een korreltje zout neemt. Een boek dat het verhaal vertelt van echte vrouwen met echte problemen. In the end verdient Het begin van de rest van je leven zijn 5 hartjes helemaal.

Recensie: Het begin van de rest van je leven - Cathy Kelly

Het begin van de rest van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in…

    Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

    Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

    Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen