• onze waardering

Onverwachte erfenis - Geertje Kindermans RECENSIE

Recensie: Onverwachte erfenis - Geertje Kindermans

Onverwachte erfenis is een mooie psychologische roman over een ongetrouwde en kinderloze oudtante van Sarah. Aagje – de ongetrouwde en kinderloze oudtante – komt te overlijden en het lijkt niemand iets te interesseren. Sarah moet noodgedwongen met haar chaotische en onredelijke broer en haar irritante schoonzus de begrafenis van Aagje regelen. Ze kunnen het alleen nergens over eens worden. Zelfs de kleinste dingen leiden tot gigantische discussies. Gelukkig is daar begrafenisondernemer Sam die hier en daar orde kan scheppen in de chaos.

Geertje Kindermans is psycholoog, journalist en redacteur. Onverwachte erfenis is het tweede boek van haar hand. Haar eerste boek De lieve vrede werd goed ontvangen en werd genomineerd voor de Dioraphte literatuurprijs. 

Onverwachte erfenis is een relatief dun boek. Het boek heeft slechts 205 pagina’s die zijn opgedeeld in achttien hoofdstukken. Het verhaal wordt vanuit Sarah beschreven. In de hoofdstukken komen ook verschillende korte stukjes voorbij die van invloed zijn geweest op de keuzes die Aagje in haar leven heeft gemaakt. Door deze stukjes over het leven van Aagje, krijg je als lezer een goed beeld van de inmiddels overleden oudtante. De overige personages zoals Sjors – Sarah’s broer – en Katja – haar schoonzus – worden helaas wat oppervlakkig beschreven. Sjors wordt afgeschilderd als een chaotisch hippie figuur met weinig diepgang en Katja wordt omschreven als vervelende stoorzender in het hele geheel. Als lezer zou je graag wat meer van hun beweegredenen willen weten. 

Het verhaal is met veel vaart geschreven waardoor je als lezer door het verhaal heen vliegt. Sarah krijgt gedurende het opruimen van het huis van Aagje een steeds beter beeld van haar overleden oudtante. Het blijft gedurende het hele verhaal spannend wat Sarah nog meer over haar oudtante gaat ontdekken. Geertje Kindermans heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. Het verhaal is goed te volgen, herkenbaar en op sommige moment ook komisch. 

Onverwachte erfenis is een psychologische roman over Sarah die noodgedwongen de begrafenis van haar overleden, ongetrouwde en kinderloze oudtante moet regelen. Ondertussen ontdekt Sarah steeds meer over haar oudtante Aagje waardoor ze steeds meer gaat beseffen dat zij een heel ander leven had kunnen leiden en welke keuzes daaraan hebben bijgedragen en waarom zij juist die keuzes heeft gemaakt.  

Recensie: Onverwachte erfenis - Geertje Kindermans

Onverwachte erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aagje is dood, de ongetrouwde, kinderloze oudtante van Sarah. En nu moet Sarah samen met haar twee broers de begrafenis regelen. Dat is nog niet zo makkelijk, want ze kunnen het nergens over eens worden. Wie draait er bijvoorbeeld op voor de kosten? Begrafenisondernemer Sam - mooie Sam met zijn groene ogen - heeft er een zware kluif aan. In de dagen na Aagjes dood, bij de zoektocht naar de erfenis, ontdekt Sarah een onbekende kant van Aagje. Was haar leven minder eenzaam dan iedereen dacht? Onverwachte erfenis is een prachtige psychologische roman over familie en liefde, maar vooral over de angst om die liefde toe te laten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen