• onze waardering

Het geheim van de spooktram - Jonas Boets RECENSIE

Recensie: Het geheim van de spooktram - Jonas Boets

Het verhaal gaat over Kaat en Lukas, ze zijn vrienden. Als ze in een verlaten veld wandelen ziet Kaat iets vreemds. Een brandende tram met een vreemde jongen erin. Ze noemt het een spooktram. Eerst gelooft Lukas haar niet, want hij had zich voor de grap verstopt op het moment dat Kaat de tram zag. Later besluit hij Kaat te geloven, helemaal als hij de volgende dag de tram met eigen ogen ziet. Wat doet die eigenaardige tram in Groendijk? En een spooktram nog wel. Bestaat dat eigenlijk wel? Kaat en Lukas besluiten uit te zoeken hoe het zit…

Het verhaal begint gelijk al spannend. Een spooktram? Een jongen die honderd jaar oud is? Eerst lijkt het allemaal een beetje nep, maar het zit juist heel anders in elkaar dan je verwacht. Dat maakt dit boek zo leuk. Ook is het heel prettig geschreven. Er komen weinig tot geen moeilijke woorden in voor. Daardoor leest Het geheim van de spooktram heel fijn.

De hoofdpersonen Lukas en Kaat zijn heel goed neergezet. Ook de dingen die ze doen, denken en zeggen zijn heel realistisch voor kinderen rond die leeftijd. Hierdoor kun je je goed verplaatsen in de dingen die gebeuren en gezegd worden. Ook leuk aan dit boek is dat het wat geheimzinnigs heeft. Je weet dat een spook of een spooktram niet bestaat, maar wat is het dan wel? Je kunt een beetje meedenken en speuren.  

De auteur, Jonas Boets, heeft al vele titels op zijn naam staan. Van kinderboeken voor de allerkleinsten tot Young Adult boeken. Hij heeft het schrijven niet van een vreemde. Zijn moeder zit namelijk in de boekenwereld en zijn vader in de toneelwereld. Zo werd Jonas Boets van jongs af aan gestimuleerd om te schrijven. Het geheim van de spooktram valt onder de reeks: ‘Het geheim van…’ Hier zijn al meer dan vijftig titels van verschenen. Dit is de eerste keer dat Jonas Boets een boek voor deze serie geschreven heeft. De tekeningen in dit boek zijn gemaakt door Ivan en Ilia en de omslagillustratie door Saskia Halfmouw. De tekeningen passen goed bij het verhaal en zijn heel mooi en realistisch getekend.

Het boek krijgt de volle vijf hartjes, omdat het gelijk al spannend begint en de spanning er goed in gehouden wordt. Je gaat steeds meer begrijpen hoe het zit, maar pas aan het einde weet je hoe het echt zit. Verder verklap ik niks, want het is niet voor niets het geheim van…! Wat ik je nog wel kan verklappen is dat er op de laatste bladzijde van het boek een heel leuk geheimpje over Jonas Boets staat.

Recensie: Het geheim van de spooktram - Jonas Boets

Geheim van… - Het geheim van de spooktram

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spannend avontuur in de bekende Geheim-serie.

    Kaat en Lukas zien een brandende tram, bestuurd door een spookachtige jongen. Ze vertrouwen het niet en onderzoeken de tramsporen. Daar raakt Kaat haar hamster Babette kwijt. De jongen van de tram heeft Babette gevangen, en hij wil haar alleen teruggeven als Kaat iets voor hem doet. Maar hij stelt wel heel hoge eisen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen