• onze waardering

Little Liars Club: een nacht in Bazaar Bizaar - Jonas Boets RECENSIE

Recensie: Little Liars Club, een nacht in Bazaar Bizaar - Jonas Boets

Little Liars Club, een nacht in Bazaar Bizaar is het langverwachte derde deel van de Little Liars Club serie van Jonas Boets. In dit deel speelt Joon de hoofdrol. Een wat stille jongen die door zijn klasgenoten wordt meegevraagd om een nacht in de speelgoedwinkel te blijven. Met behulp van de Little Liars Club lukt het Joon om een goede smoes te bedenken voor zijn vader, maar wanneer in de speelgoedwinkel een echte dinosaurus, Bat Man en Winnie de Poeh komen, moet Joon alles op alles zetten om hem en zijn klasgenoten te redden.

Little Liars Club: een nacht in Bazaar Bizaar begint met het voorstellen van de belangrijkste personen van de club. Deze personages komen steeds terug in het verhaal en het is fijn dat je even kunt terugbladeren om te zien wie die persoon ook al weer is. 

Little Liars Club: een nacht in Bazaar Bizaar start met een heel spannend stuk waarin je leest dat Joon achterna gezeten wordt door een dinosaurus. Vervolgens maakt het boek een sprong in de tijd waarin je leest hoe Joon op deze plek terecht is gekomen. Het voordeel hiervan is dat je als lezer gelijk gegrepen wordt door Little Liars Club: een nacht in Bazaar Bizaar. Het nadeel daarentegen is dat wanneer je na een tijdje leest in ‘’nu’’, je het gehele eerste deel opnieuw leest. Hierdoor is het wat saai en het zal kinderen niet motiveren als zij twee maal hetzelfde stuk lezen. 

Ook zijn er in dit boek veel Belgische woorden opgenomen, zoals ‘’nergens schik voor’’, ‘’fezelen’’ en ‘’daver’’. Hierdoor raakte ik als lezer soms de draad kwijt omdat dit woorden zijn die in het Nederlands nauwelijks tot niet gebruikt worden. 

Een mooi voordeel aan dit boek is dat er regelmatig illustraties te zien zijn die goed bij het verhaal passen. Wel is het zo dat deze illustraties vaak op de verkeerde plaats lijken te staan. Zo zie je een illustratie op een pagina en lees je pas over deze illustratie wanneer je de pagina hebt omgeslagen. Hierdoor raakte ik soms weleens de draad kwijt.

Concluderend heeft Jonas Boets met Little Liars Club: een nacht in Bazaar Bizaar een mooie aanvulling gemaakt op de Little Liars Club met dit keer een heel stille jongen in de hoofdrol. Maar ook de andere bekenden van de club komen allemaal aan bod. Wanneer je de uitleg van de Belgische woorden opzoekt is het verhaal goed te begrijpen.

Recensie: Little Liars Club, een nacht in Bazaar Bizaar - Jonas Boets

Little Liars Club - Een nacht in Bazaar Bizaar

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Joon is allesbehalve een stoere held. Maar dat hoeven zijn klasgenoten niet te weten. Dus gaat hij mee met hen in een speelgoedwinkel overnachten. Leuk idee, toch? In het begin wel, dan is het dikke fun met slijmgevechten en bommetjes in het opblaaszwembad. Tot er plots een Batman in de winkel staat, die samen met enkele andere vreemde figuren de kinderen probeert mee te nemen. Misschien had Joon toch beter niet gelogen, want Batman is wél een stoere held…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: HEX

  • Ontsnapt uit het slot - Lydia Rood

  • Achtste-groepers huilen niet

Zoek in artikelen