• onze waardering

Kikkers dikke vriendjesboek - Max Velthuijs RECENSIE

Recensie: Kikkers dikke vriendjesboek - Max Velthuijs

Kikker en zijn vriendjes spelen samen verstoppertje, maar het is niet zo makkelijk om iedereen weer terug te vinden. Kikker maakt een mooi schilderij van zijn vriendjes en Kikker wordt ziek. Zal hij snel beter zijn? Haas, Varkentje, Rat, en Eend zorgen in ieder geval goed voor Kikker.  

Kikkers dikke vriendjesboek is een omnibus met drie verhalen naar Max Velthuijs. Deze al bestaande verhalen zijn opnieuw uitgegeven in deze mooie bundel. Zo kunnen we nogmaals genieten van de prachtige avonturen die Kikker met zijn vriendjes beleefd. Deze omnibus bevat de verhalen; Kikker speelt verstoppertje, Kikker is boos en Kikker kan niet praten. Een leuke mix van drie verschillende verhaaltjes met allemaal een heel ander onderwerp. De titels van de verhaaltjes zijn voor de kleine kindjes erg interessant, ze zijn kort en bondig, en daardoor makkelijk te begrijpen wat vervolgens interesse opwekt. 

De verhalen in Kikkers dikke vriendjesboek zijn grappig, leuk en qua lengte precies goed om de aandacht van kleine kinderen goed vast te kunnen houden. Ook zitten er geen onnodige details in. Alles wordt benoemd zoals het getekend staat op de illustraties.

Het boek is geïllustreerd met de originele illustraties zoals we gewend zijn van Kikker en Max Velthuijs. De illustraties passen perfect bij de korte stukjes tekst eronder. Het plaatje maakt eerder duidelijk wat er gebeurt dan dat de tekst dat doet. Dat maakt Kikkers dikke vriendjesboek zeer geschikt voor de leeftijd van twee tot vier jaar.  

Deze bundel is mooi vormgegeven. Na elk verhaaltje wordt er een prent van twee pagina’s weergeven.  Er worden kleuren gebruikt in de stijl van het voorgaande verhaal, zodat er wordt aangegeven waar het verhaaltje eindigt bijvoorbeeld in Kikkers huisje. Bij het volgende verhaal zien we steeds en prent van één pagina die aangeeft waar het verhaal start, bijvoorbeeld in het huisje van Kikker of in het bos. Zo heeft elk stukje een duidelijk begin en eind. Dat is heel leuk gedaan en vooral ook overzichtelijk voor de kleintjes. 

Kortom: Kikkers dikke vriendjesboek is een heerlijk voorleesboek met verhaaltjes die niet te lang zijn voor kinderen tussen de twee en vier jaar. Over de illustraties is goed nagedacht en in de tekst worden alleen de dingen omschreven die op de illustraties te zien zijn. Een echte aanrader voor een ontspannend voorleesmoment. 

Recensie: Kikkers dikke vriendjesboek - Max Velthuijs

Kikker - Kikkers dikke vriendjesboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Driedubbeldikke omnibus met 3 verhalen over Kikker en zijn vriendjes.

  Kikker en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Maar iedereen verstopt zich zo goed dat Kikker niemand kan vinden. Hij verdwaalt in het bos. Wat nu? Hoe komt hij weer thuis?

  Kikker wordt boos omdat zijn tekening niet lukt. Zijn vrienden troosten hem. Dat heeft iedereen weleens! En trouwens, zo slecht is de tekening toch niet?

  Op een ochtend is Kikker zijn stem kwijt. De vriendjes verzorgen hem en houden om hem te steunen ook een stille dag. Zal het morgen weer over zijn?

  Deze driedubbeldikke omnibus bevat: Kikker speelt verstoppertje / Kikker is boos / Kikker kan niet praten.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen