• onze waardering

Het hersenhotel - Marja Baseler en Annemarie van den Brink RECENSIE

Recensie: Het hersenhotel - Marja Baseler en Annemarie van den Brink

Het hersenhotel is een mooi, informatief boek over je hersensen van Marja Baseler & Annemarie van den Brink. Je volgt het verhaal van de familie Stein die op familiebezoek gaat in het hotel. Ondertussen gaan de kinderen op ontdekkingstocht omdat er een geheim schijnt te zijn… 

Het hersenhotel begint met een overzichtelijke inhoudsopgave. Zo kun je als lezer direct zien wat er aan bod komt. Vervolgens is het wel handig om het boek van voor naar achter te lezen, omdat anders het verhaal niet meer klopt. Maar wanneer je het verhaal al een keer hebt gelezen kun je direct bladeren naar het deel van de hersenen wat voor jou op dat moment interessant is. 

Wat erg leuk is aan Het hersenhotel is dat je op elke pagina onder andere een hond, vogel en ladder moet vinden. Op deze manier gaan kinderen automatisch bewuster kijken naar de prenten en zullen zij meer meekrijgen van hoe de binnenkant van ons brein eruit ziet. 

Het hersenhotel heeft een mooie afwisseling van tekst, teksten, tips en weetjes en testjes. Dit alles is mooi geïllustreerd. De afwisseling zorgt ervoor dat het boek interssant blijft. 

De moeilijke woorden in dit boek, zoals dyslexie en prefrontale cortex, zijn op fonologische wijze geschreven. Hierdoor zijn ze voor kinderen makkelijk uit te spreken. Wel is het zo dat het niveau van de tekst relatief hoog is, waardoor het voor veel kinderen moeilijk te begrijpen zal zijn. Het is daarom verstandig om dit boek te lezen onder leiding van een volwassene, zodat die uitleg kan geven aan het kind. 

Het verhaal dat je volgt in Het hersenhotel zal voor veel kinderen interessant zijn. De kinderen gaan namelijk op onderzoek uit nadat zij hebben ontdekt dat er een geheim in de familie is. Veel kinderen zullen hier ook over fantaseren en de spanning in dit boek wordt ook op een heel mooie manier opgebouwd. Op deze manier lezen kinderen niet alleen een verhaal maar leren ze ondertussen ook allerlei dingen over de hersenen. 

Concluderend hebben Marja Baseler & Annemarie van den Brink met Het hersenhotel een informatief kinderboek gemaakt dat onder begeleiding van een volwassene gelezen zou moeten worden. 

Recensie: Het hersenhotel - Marja Baseler en Annemarie van den Brink

Het Hersenhotel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na het succesvolle Pretpark de Poepfabriek over je darmen is er nu Het Hersenhotel. In dit boek nemen auteurs Marja Baseler en Annemarie van den Brink je mee op reis naar de binnenkant van je hoofd en ontdek je wat jouw talenten zijn. Met paginagrote illustraties van Tjarko van der Pol.

    Je brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt. Dat je ademt en je hart klopt. Dat je kunt praten, lopen, horen en zien. Maar je brein regelt veel meer! Heb je bijvoorbeeld aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je heel goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein! Check vandaag nog in het Hersenhotel in en ontdek waar jij goed in bent.
    Met een stappenplan om je brein gezond te houden, een spannende speurtocht, een talententest en heel veel grappige en interessante weetjes!
    "Een kijkje in ons binnenste, op een grappige en toegankelijke manier.'
    AD over Pretpark de Poepfabriek

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen