• onze waardering

Tijd voor de natuur - Sian Tucker RECENSIE

Recensie: Tijd voor de natuur - Sian Tucker 

In dit mooie natuurboek neemt Sian Tucker ons mee naar fforest. Een grote boerderij met ca. 81 hectare land gelegen aan de stroombedding van de Teifi-rivier in Zuidwest-Wales (VK). Er wordt volop gepraat over het heerlijke buitenleven in en rondom fforest. Het is zeker geen survivalboek, zoals de auteur zegt, maar een ontzettend divers boek dat alle kanten van de natuur benadrukt en je als lezer leert om zoals de titel zegt tijd voor de natuur te nemen. Het is heerlijk om als lezer in de wonderlijke wereld van fforest te duiken en dankzij dit boek nieuwe inspiratie op te doen. 

In Tijd voor de natuur begint bijna elk hoofdstuk met een bijpassende quote of uitspraak, die volledig aansluit bij het onderwerp. Een leuke introductie van elk nieuw thema. De hoofdthema’s zijn: bomen, bossen, water, vuur en buiten activiteiten.  

De indeling van het boek is overzichtelijk. De afwisseling van onderwerpen, stukjes tekst, en prachtige foto’s gemaakt door Finn Beales zijn goed, al hadden er wel wat meer foto’s bij gemogen. Bij sommige stukken tekst mist juist de laatste beeldvorming door middel van een foto. De combinatie van de inhoud van de tekst, de natuur als thema, samen met de mooie afbeeldingen maken het boek rustgevend om te lezen.  

De tekst is informatief en interessant. Doordat alle onderwerpen kort, krachtig, maar duidelijk en beeldend beschreven aan bod komen houdt het de interesse van de lezer vast. Het boek laat je opgaan in de natuur, leert je als lezer wat je kan creëren met de natuur, zoals seizoens kransen, een windgong van zeeschelpen, maar ook wordt er uitgelegd hoe je mooie natuur foto’s kan nemen, of hoe je blauwdrukken van bloemen maakt met behulp van de zon. Hier en daar wordt er zelfs een recept met ons gedeeld voor bijvoorbeeld ketchup of een brandnetel cake. Een erg leuk en afwisselend geheel. Ook wordt er duidelijk gemaakt wat er allemaal in en rondom het water en met vuur beleefd kan worden zoals varen, zwemmen of een goed kampvuur bouwen. Naast deze activiteiten wordt er ook dieper ingegaan op welke soorten bomen er bij fforest staan, welk hout het beste brand en welke soorten zeewier er zijn. Ook de eetbaarheid van planten, vissen, zeewier en bloemen worden besproken.  

Een goede toevoeging is dat bij sommige activiteiten in het boek zoals een vuurtje maken en dingen bij de zee zoeken, wordt gewezen op gevaren bij het ondernemen van een bepaalde activiteit en dat er altijd aan de eigen veiligheid gedacht moet worden. Absoluut een belangrijk aspect.  

Wat wel jammer is, is dat de tekst soms ineens erg zweverig is. In een mooi informatief stuk begint de tekst ineens om te slaan in een spreuk of een meditatie gerelateerd onderwerp. Hier moet je als lezer van houden. Dit is verder niet storend, omdat het steeds over kleine stukjes gaan, vooral in de afsluiting van een tekst. 

Kortom: Sian Tucker heeft met Tijd voor de natuur een indrukwekkend, informatief en inspirerend boek neergezet. Afgewisseld met mooie foto’s, activiteiten om te doen en krachtige informatie waar je als lezer veel van opsteekt. Je zou haast direct willen afreizen naar fforest om alle beschreven elementen uit het boek zelf te ervaren.

Recensie: Tijd voor de natuur - Sian Tucker 

Tijd voor de natuur

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tijd voor de natuur is een inspirerende en praktische gids om met de natuur om te gaan, van sterren kijken tot in het donker wandelen met alleen het licht van de maan en de sterren om je te begeleiden.

    We weten allemaal dat buitenshuis zijn heel goed is voor onze gezondheid - zowel mentaal als fysiek - en deze gids zal je helpen de weldaad van de natuur te ervaren. Leer eeuwenoude trucs zoals het aansteken van
    vuur en ontdek avontuurlijke en spannende bezigheden, zoals abseilen van een klif. Daarnaast leert Tijd voor de natuur je niet alleen hoe je in de natuur kunt verblijven, maar ook hoe je ermee kunt creëren en verkennen.

    Een fascinerend boek vol tips en inspiratie. Herontdek de eenvoud en opwinding van het buitenleven door je onder te dompelen in dit inspirerende handboek en leer het buitenleven te vieren.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen