• onze waardering

Stief - Marion Pauw RECENSIE

Recensie: Stief - Marion Pauw

Stief is een loeispannende young adult thriller van Marion Pauw. In dit boek volg je het verhaal van Kiki. Haar ouders zijn onlangs gescheiden en haar moeder heeft hier nog veel verdriet van, terwijl haar vader al een nieuw leven heeft opgebouwd met een andere vrouw. Op een dag komt er een nieuwe man in het leven van Kiki en ook zij is dol op deze man. Maar al snel blijkt er iets niet helemaal te kloppen aan hem. Kiki raakt verwikkeld in een tweestrijd, ze wil haar moeder graag gelukkig zien maar is dit wel de juiste man? 

Stief begint met een heel spannend deel van het verhaal in het ‘’nu’’. Hierdoor word je als lezer direct gegrepen door het verhaal en wil je door lezen om te ontdekken hoe Kiki in deze benauwde situatie terecht is gekomen. Stief is geschreven in de tegenwoordige tijd, en in de ik-vorm vanuit het perspectief van Kiki. Daardoor zullen kinderen zich goed in haar kunnen verplaatsen en zullen zij al snel gegrepen worden door het verhaal. De hoofdstukken in Stief zijn relatief kort en doordat Kiki zich in de hoofdstukken steeds op een andere plaats bevindt, leest het boek erg makkelijk weg.

Wat ik erg sterk vind aan Stief is dat er veel aandacht besteedt is aan de problemen die elke tiener kan herkennen. Zoals onzeker zijn over hoe je eruit ziet en opkijken naar de populaire en knappe tieners om je heen. In dit boek zijn door het verhaal heen allerlei tips te lezen die Kiki doet en die je zelf ook kunt gebruiken om wat zekerder te worden. Daarnaast zijn er ook kledingmerken in Stief opgenomen die tieners vandaag de dag allemaal kennen. Daardoor staat het verhaal erg dicht bij hen en zullen zij zich goed kunnen verplaatsen in Kiki. 

Ik vond het persoonlijk jammer dat Stief wat abrupt eindigt en er is weinig aandacht geschonken aan de afloop van de nieuwe vriend van de moeder van Kiki. Hierdoor had ik als lezer heel erg het gevoel dat het boek nog niet uit was, terwijl dat wel zo was. 

Concluderend heeft Marion Pauw met Stief een prachtig, spannend boek geschreven over een tienermeisje met alle ongemakken die daarbij horen. Wanneer je eenmaal begint te lezen zul je niet meer kunnen stoppen.

Recensie: Stief - Marion Pauw

Stief

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ­ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt. Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken. Als ze iets leuks met vriendinnen gaat doen, houdt ze zelfs dat geheim om haar moeder niet te kwetsen. Ook met haar vader heeft ze om die reden weinig contact. Als haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan is altijd vrolijk en verwent Kiki en haar moeder met cadeautjes en leuke uitstapjes. ­Johan zegt dat hij in auto's ­handelt, maar Kiki komt er per toeval achter dat hij niet de waarheid spreekt. Wat moet ze met deze informatie, nu haar moeder eindelijk weer gelukkig is?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen