• onze waardering

Sinterklaas voor grote kinderen - Chariva RECENSIE

Recensie: Sinterklaas voor grote kinderen - Chariva

Sinterklaas voor grote kinderen is een perfect boek van Chariva wanneer je kind oud genoeg is om het geheim van Sinterklaas te weten. Door middel van dit boek leren (grote) kinderen het geheim door middel van een zachte aanpak.

Sinterklaas voor grote kinderen bevat allereerst heel mooie illustraties. Ze zijn wat cartoonachtig en daardoor erg grappig. De Pieten in dit boek zijn allemaal roetveeg Pieten. Dit vind ik persoonlijk erg prettig want hierdoor zullen alle kinderen van dit boek kunnen genieten. 

De opbouw van Sinterklaas voor grote kinderen is erg mooi. Het begint met een gedicht persoonlijk aan jou gericht en vervolgens tekent het kind eerst een contract voordat het kind een aantal keer kan lezen dat het geheim absoluut niet aan kleine kinderen vertelt mag worden. Daarna wordt er beschreven dat het kind er even goed voor moet gaan zitten en dan volgt het verhaal. Ik verwachtte dat dit een hard verhaal zou zijn waar veel kinderen verdriet om zouden hebben, maar het is een opvallend zachte aanpak en daardoor zal het voor kinderen juist helemaal geen verdrietig moment zijn! Ik verwacht dat kinderen na het lezen van Sinterklaas voor grote kinderen zich juist extra groot en bijzonder zullen voelen omdat zij dit boek hebben gelezen.

Op de kaft van Sinterklaas voor grote kinderen staat dat het boek verboden is voor kinderen onder de 7 jaar. Wanneer kinderen van 8 jaar dit boek zelf gaan lezen zullen zij alle tekst goed kunnen begrijpen. Er zijn namelijk geen moeilijke woorden gebruikt en kinderen zullen daardoor dit boek goed alleen kunnen lezen. 

Naast de illustraties van mensen, Sinterklaas en de Pieten zijn er ook in de tekst veel kleine illustraties te zien. Zo zie je bijvoorbeeld hartjes wanneer er staat dat Sinterklaas er van houdt om kinderen te helpen en zie je muzieknootjes wanneer er beschreven is hoe een moeder haar kindje in bad deed en hierbij een liedje zong. Dit maakt het boek erg speels en zorgt voor een mooie afwisseling in de tekst.

Concluderend heeft Chariva met Sinterklaas voor grote kinderen een prachtig boek gemaakt voor kinderen die het grote geheim van Sinterklaas mogen weten. Een geweldige manier om kinderen de waarheid over Sinterklaas te vertellen, op een speelse en bijzondere manier.

Recensie: Sinterklaas voor grote kinderen - Chariva

Sinterklaas voor grote kinderen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen