• onze waardering

Geloof me - Sophie Mackenzie RECENSIE

Recensie: Geloof me - Sophie Mackenzie

Carey Logans beste vriendin Amelia Wilson krijgt akelige berichten via een sociaal platform waardoor ze enorm van streek is. De cyberpester dreigt haar zelfs te vermoorden! Carey probeert haar te steunen, maar na het zoveelste enge berichtje wordt de politie erbij gehaald. Wanneer zij de berichten traceren komen ze tot ieders verbazing bij de laptop van Carey uit, maar zij zou haar vriendin zoiets toch nooit aandoen? Helaas verspreidt het nieuws zich als een lopend vuurtje door de school en omstreken waardoor Carey’s leven instort, en dat terwijl ze blijft beweren dat ze onschuldig is. Het gaat van kwaad naar erger, maar op het moment dat Amelia vermist raakt en alle vingers vastbesloten naar Carey wijzen, slaat ze op de vlucht om aan de politie te ontsnappen en haar onschuld te bewijzen en vooral om erachter te komen wie haar het leven zuur probeert te maken. Maar wie kan ze nog vertrouwen?

Geloof me van Sophie Mackenzie is een boek dat je meteen vastgrijpt en niet meer loslaat. Het zit vol met emoties, complotten en geheimen. Mackenzie heeft het gehele verhaal vanuit Carey’s standpunt geschreven, die van iets verschrikkelijks wordt beschuldigd. Aangezien Carey beweert dat ze niets heeft gedaan maar niemand haar gelooft omdat er zo veel bewijs tegen haar is, gaat ze door tal van emoties. Voor het merendeel frustratie, maar ook woede en verdriet. Ze krijgt meermaals de politie aan haar deur en wanneer ze in alle ernst verklaart dat ze er niets mee te maken heeft, is er niemand die haar daarbij steunt. Geloof me slaat letterlijk op hoe Carey zich voelt: ik heb het niet gedaan, geloof me alsjeblieft! Haar hele omgeving neemt aan dat zij de dader is waardoor ze overal wordt buitengesloten en het voelt alsof de hele wereld tegen haar is. Het is verschrikkelijk frustrerend om beschuldigd te worden van iets dat je niet hebt gedaan en als gevolg daarvan op therapie gestuurd worden omdat je zogezegd blijft liegen en 'verantwoordelijkheid weigert te nemen voor je daden'. Carey wordt moedeloos, eenzaam en gesloten. Als lezer krijg je snel medelijden met haar en voel je haar wanhoop zelf vanbinnen. De lezer weet dus wanneer ze de waarheid vertelt, maar je hebt geen idee over de andere personages waaronder haar zus, moeder, broertje, Amelia zelf en haar klasgenoten.

Sophie Mackenzie zet haar protagonist neer als gewoonlijk zelfverzekerd, assertief en vriendelijk, eerder aan de koppige kant en een beetje eigenwijs. Ondanks de waarschuwingen van haar moeder en politie gaat Carey alsnog op onderzoek uit om de echte dader te vinden, waarbij ze hulp krijgt uit onverwachte hoek.

Met elk hoofdstuk krijg je antwoord op je vragen, maar er komen er ook telkens nieuwe bij omdat er steeds meer mensen betrokken raken door het verhaal heen. Ergens heeft iedereen wel een motief om kwaad te zijn, maar wat heeft dat dan met Carey en Amelia te maken? De spanning en vraagtekens maken dat je ogen over de pagina’s vliegen om meer te weten te komen.

Geloof me van Sophie Mackenzie is een meeslepend jeugdverhaal vol spanning en geheimen. Het neemt soms verrassende wendingen en geen enkel personage is wat hij of zij op het eerste zicht lijkt. Een goed in elkaar gestoken verhaal over een onbegrepen tiener in een oneerlijke wereld.

Recensie: Geloof me - Sophie Mackenzie

Geloof me

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Geloof me is een spannende jeugdthriller van Sophie McKenzie, die met haar debuut Vermist bijna elke juryprijs in Engeland won en twee keer is genomineerd voor de Carnegie Medal. Met herkenbaar politie niet betreden-elastiek.
    Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.
    Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen