• onze waardering

Meester Max en de MINImonsters - Rindert Kromhout RECENSIE

Recensie: Meester Max en de MINImonsters - Rindert Kromhout

Meester Max is directeur van de school en zit hele dagen in zijn kamertje. Totdat Juf Wendy ziek wordt en hij moet invallen in groep twee. Een grote groep eigenwijze kleuters is nog best lastig, maar al snel krijgt hij het lesgeven onder de knie en wil hij eigenlijk niet meer weg...

Meester Max en de MINImonsters is een bundel met verhalen die Rindert Kromhout tussen 1998 en 2011 schreef. De kleuters van nu doen nog steeds dezelfde dingen als 10-20 jaar geleden, dus de meeste verhalen zijn nog steeds actueel met activiteiten en onderwerpen zoals luizen, poseren voor de klassenfoto, Sinterklaas, de poppenhoek, een vakantietafel en een toneeluitvoering speciaal voor familie. Het enige waar je aan merkt dat het wat oudere verhalen zijn, zijn de melkpakjes die de kinderen op school krijgen, witte boterhammen met pindakaas en puntbroodjes met jam. Tegenwoordig moeten kinderen van de schoolleiding gezondere alternatieven meenemen en wordt daar echt op gelet. Daarnaast is er weinig diversiteit in komaf. Arif, uit Turkije, is in het begin de enige, later komt daar Sonya uit Afrika bij en ergens wordt de naam Mohammed nog genoemd. Vandaag de dag is er veel discussie over de personages in kinderboeken, het zou geen afspiegeling zijn van de hedendaagse samenleving. Om hieraan te voldoen had Kromhout wat namen en eventueel gebeurtenissen kunnen veranderen.

Desalniettemin is Meester Max en de MINImonsters een heerlijke bundel over een stel ondeugende kleuters, of MINImonsters zoals meester Max ze liefkozend noemt, die allerlei avonturen beleven die dichtbij het dagelijks leven van de doelgroep (vanaf 4-5 jaar) komt. De schrijfstijl van Kromhout is heel toegankelijk, grappig en vrolijk en aan de personages en gebeurtenissen merk je dat hij gewerkt heeft als kleuterleider waardoor de verhalen echt gaan leven.

Georgien Overwater maakte de zwart-wit illustraties voor Meester Max en de MINImonsters. Haar losse, humoristische stijl past perfect bij de vrolijke meester Max en de grappige gebeurtenissen die voorvallen.

Meester Max en de MINImonsters is een fijne voorleesbundel geschikt voor MINImonsters vanaf 4- 5 jaar. Neem ze mee in de wereld van Meester Max en zijn eigenwijze kleuters die verrassend herkenbaar is. Praat na over hun eigen klas, wat vinden ze van hun meester of juf? Wat vinden ze het leukste om te doen? Hebben zij ook een favoriet voorleesverhaal net als de kinderen van groep twee?

Recensie: Meester Max en de MINImonsters - Rindert Kromhout

Meester Max en de minimonsters

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Omdat juf Wendy ziek is, komt meester Max invallen. En dat valt in het begin niet mee. Want kleuters doen alles anders dan grote mensen denken. Veters strikken, blubberkastelen bouwen, melk met beestjes, losse tanden, een toneelstuk spelen voor vaders en moeders, luizen op hoofden – er gebeurt zoveel in een kleuterklas. Maar meester Max krijgt de smaak te pakken. Het duurt dan ook niet lang, of hij wil nooit meer weg uit deze klas vol minimonsters…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen