• onze waardering

Nog Eenvoudiger 2 - Pascale Naessens RECENSIE

Recensie: Nog Eenvoudiger 2 - Pascale Naessens

In het kookboek Nog Eenvoudiger 2 van Pascale Naessens staan een heleboel gerechten die niet alleen erg lekker zijn, maar ook nog eens weinig tijd kosten. Met maar vier ingrediënten per gerecht en wat spullen uit de voorraadkast weet ze elke gerecht tot een smaakexplosie te maken.

Het kookboek lijkt op het eerste gezicht qua vormgeving heel donker en strak. Voor een groot deel van de foto’s van de gerechten geldt dit ook, maar juist omdat de vormgeving donkerder is komen de gerechten meer tot hun recht. De kleuren van de verschillende groenten, zoals tomaat lijkt de foto uit te springen en je aandacht wordt helemaal op het gerecht gevestigd.

De indeling van de beschrijving van het gerecht is erg overzichtelijk. De vier ingrediënten staan links en wat je in de voorraad kast hebt moeten staan, staat aangegeven met een afbeelding van verschillende kruidenpotjes. De beschrijving zelf is kort, vaak zeven tot negen regels lang. Dit doet echter niet af aan de duidelijkheid. Bovenaan de pagina staan zelfs nog tips in de vorm van foto’s om de beschrijving aan te vullen.

Fijn aan dit kookboek is dat het ingedeeld is op hoeveel tijd je besteed aan het koken, 10 minuten, 15 minuten, 20 minuten of misschien 25 minuten. Je kan naar aanleiding van tijdsindeling van je dag je avondeten uitkiezen. Daarnaast staan er ook veel verschillende gerechten in. Veel vis, maar ook vegetarisch en vegan en natuurlijk ook vlees.

Tijd om iets te gaan eten. We beginnen met de knapperige zalm met groentespaghetti. Toen ik het recept las dacht ik in eerst instantie dat de groentespaghetti niet heel vullend zou zijn, maar het tegendeel is waar. Deze is gemaakt van spitskool, die gestoomd is in water en olie. Hierdoor wordt de smaak van de spitskool versterkt. Ook leerde Pascale mij iets nieuws; dat je kokosrasp kan gebruiken om een knapperig laagje te creëren. En het is ook nog eens erg lekker!

Als tweede zette ik een Chinees geïnspireerde schotel met tofoe en broccoli op tafel. Deze was ook nog eens vegan. En ondanks dat het zo simpel was qua ingrediënten was het erg lekker. Naar smaak zou je er eventueel nog een pepertje aan toe kunnen voegen.

Kortom: Nog eenvoudiger 2 van Pascale Naessens heeft voor ieder wat wils en krijgt van mij vijf hartjes.

Recensie: Nog Eenvoudiger 2 - Pascalle Naessens

Nog eenvoudiger 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedere keer opnieuw raakt Pascale Naessens een gevoelige snaar. Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten was meteen weer een schot in de roos en werd niet voor niets het best verkochte boek van 2018. Elke pagina straalt weer haar creativiteit, veelzijdigheid en authenticiteit uit. 'Authentieke, creatieve vibes', volgens Pascale zelf. Dat verklaart ook het blijvende succes van haar boeken.
   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen